«Ηρεμεί» στα $46.000 το Bitcoin- Τα ETF… αναστάτωσαν τα κρυπτονομίσματα

Απώλειες καταγράφουν τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (12/1), μια μέρα μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των 11 ETF Bitcoin στα ανταλλακτήρια των ΗΠΑ.

Το ιστορικό γεγονός έφερε απότομες διακυμάνσεις τιμών που οδήγησαν σε πολυετή υψηλά, αλλά και μεγάλες… βουτιές.

Το Bitcoin είχε τα σκαμπανεβάσματά του καθώς, μπορεί η έγκριση για τα ETF του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των

ΗΠΑ (SEC) να αποτελεί αναγνώριση της αξίας του, ωστόσο, ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ είχε κάποια αρνητικά σχόλια για το περιουσιακό στοιχείο μετά τις εγκρίσεις, τα οποία επηρέασαν την τιμή του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη αστάθεια για το Bitcoin που σημείωσε ντάμπινγκ και μετά αύξηση κατά αρκετές χιλιάδες δολάρια την Τετάρτη, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε την Πέμπτη, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για αυτά τα προϊόντα.

Ενώ οι όγκοι συναλλαγών εκτοξεύτηκαν σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα, η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε σε πάνω από 49.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, το περιουσιακό στοιχείο υποχώρησε κατά πάνω από τρεις χιλιάδες δολάρια, αφήνοντας εκατομμύρια σε ρευστοποιήσεις.

Το Bitcoin έχει ηρεμήσει από τότε και επί του παρόντος βρίσκεται λίγο κάτω από τα 46.000 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του παραμένει λίγο πάνω από τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι ελαφρώς πάνω από 51%.

Το Ethereum είναι από τα λίγα tokens που ανεβαίνουν, με την αναλογία Ethereum-Bitcoin να έχει αυξηθεί στο 0,057, το υψηλότερο από τις 13 Νοεμβρίου.

Με αύξηση 12%, ο δείκτης βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει το μεγαλύτερο κέρδος σε εβδομαδιαία βάση από τον Ιούλιο του 2022.

Η υπεραπόδοση του Ethereum πιθανότατα προέρχεται από τους επενδυτές που θεωρούν το εγγενές διακριτικό του Ethereum ως τον πιθανό επόμενο υποψήφιο για έγκριση spot ETF στις ΗΠΑ.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κατά περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρίσκεται στο 1,760 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Bitcoin ήταν εξαιρετικά ενεργή με όγκο δισεκατομμυρίων δολαρίων και εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές.

Συνολικά, υπήρξαν 700.000 μεμονωμένες συναλλαγές σήμερα μέσα και έξω από τα 11 πρόσφατα εγκεκριμένα ETF Bitcoin spot.

Αυτό δείχνει ότι υπήρχε σημαντική ζήτηση για τα προϊόντα την πρώτη ημέρα, καθώς οι συνολικοί όγκοι ήταν πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin υποχωρεί 3,03% στα 45.714,22 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 1,69% στα 2.684,05 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana διολισθαίνει 6,25% στα 98,03 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 2μ34% στο 0,58194918 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί κατά 3,99% στα 8,17 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 1,38% στο 0,08474720 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει πτώση 1,69% στο 0,00001013 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #κρυπτονόμισμα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
iremei-sta-46000-to-bitcoin--ta-etf-anastatosan-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα