Ιταλία: Όχι στον διορισμό Κασριέλ ως πρεσβευτή του Ισραήλ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ιταλία ενημέρωσε το Ισραήλ πως είναι αντίθετη στον διορισμό του δημάρχου ενός από τους μεγαλύτερους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ως Ισραηλινού πρεσβευτή στη Ρώμη.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, τον Ιούλιο, πρότεινε τον Μπένι Κασριέλ, δήμαρχο της Μααλέ Αντουμίμ, για να διαδεχθεί τον Άλον Μπαρ, ο οποίος αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί το καλοκαίρι του 2024. Ο Μπένι Κασριέλ, 72 ετών, είναι

δήμαρχος αυτού του εβραϊκού οικισμού από το 1992 και ηγείται του τοπικού παραρτήματος του κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η εμπειρία και οι μοναδικές ικανότητές του θα βοηθήσουν στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών μας σε θέματα ασφάλειας και περιφερειακής σταθερότητας, αλλά και σε θέματα οικονομίας και ενέργειας», είχε δηλώσει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, ανακοινώνοντας τον Κασριέλ ως νέο πρέσβη του εβραϊκού κράτους στην Ιταλία.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν, ωστόσο, πως οι ιταλικές αρχές θεωρούν τον διορισμό ακατάλληλο και έχουν κάνει γνωστή την πεποίθησή τους μέσα από σειρά μηνυμάτων προς το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση Μελόνι στηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως, παράλληλα, τάσσεται υπέρ της λύσης δύο κρατών και θεωρεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί σε παλαιστινιακά εδάφη αποτελούν εμπόδιο για την ειρήνη.

#Ιταλία #Ισραήλ #Πρεσβευτής #πρέσβης
Keywords
Αναζητήσεις
italia-ochi-ston-diorismo-kasriel-os-presvefti-tou-israil.htm
Τυχαία Θέματα