Ιταλικό δικαστήριο κατέσχεσε €780 εκατ. από την Airbnb

Ιταλικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση 779,5 εκατ. ευρώ (836,40 εκατ. δολαρίων) από την πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων της μονάδας της Airbnb στην Ιρλανδία για φερόμενη φοροδιαφυγή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (6/11) η εισαγγελία του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα αφορά την φερόμενη παράλειψη της Airbnb να παρακρατήσει το 21% του εισοδήματος από ενοίκια των ιδιοκτητών και να το καταβάλει στις ιταλικές φορολογικές αρχές, όπως απαιτείται από νόμο του 2017, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή

τους.

Τρία άτομα που κατείχαν διευθυντικά καθήκοντα μεταξύ του 2017 και του 2021, την περίοδο που κάλυπτε την εικαζόμενη παραβίαση, βρίσκονται υπό έρευνα και αποτελούν από κοινού στόχο της εντολής κατάσχεσης χρημάτων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία είχε αμφισβητήσει ανεπιτυχώς τον νόμο του 2017 που επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς σε μια δικαστική μάχη που έληξε τον Δεκέμβριο με την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ υπέρ της ιταλικής κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι υλοποιεί ένα σχέδιο καταστολής της φοροδιαφυγής για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και θέλει να αυξήσει τους φόρους από 21% σε 26% για τους ιδιοκτήτες πολλαπλών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Airbnbφοροδιαφυγήβραχυχρόνια μίσθωση
Keywords
Αναζητήσεις
italiko-dikastirio-kateschese-780-ekat-apo-tin-airbnb.htm
Τυχαία Θέματα
Ιταλικό, €780, Airbnb,italiko, €780, Airbnb