«Καμία κατάργηση φοροαπαλλαγών» απαντά η κυβέρνηση στην εισήγηση Στουρνάρα

Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή οποιοδήποτε αύξηση φορολογικού συντελεστή, ξεκαθάρισε το πρωί της Τετάρτης (8/11) η κυβέρνηση διά στόματος Παύλου Μαρινάκη.

«Δεν είμαι εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αλλά δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κλήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του Γιάννη Στουρνάρα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε φοροαπαλλαγές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα πως "ο κ. Στουρνάρας

έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι στην Κυβέρνηση. Εκφράζει την άποψή του ως διοικητής της Ττε. Έχει εκφραστεί πολλές φορές για την ελληνική οικονομία και τον ακούμε με προσοχή", συμπλήρωσε.

Η προτροπή Στουρνάρα ήρθε πάντως σε μία περίοδο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αντιδράσεις με την αλλαγή του φορολογικού πλαισίου των ελεύθερων επαγγελματιών.

Έσοδα ασφαλώς και χρειάζονται, αλλά η κυβέρνηση "ζυγίζει" και το πολιτικό κόστος.

Το ΥΠΕΘΟ υπολογίζει πάντως ότι οι συνολικά 1.047 φοροαπαλλαγές κοστίζουν 12,88 δισ. ευρώ και το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει σίγουρα στο συρτάρι του ένα σχετικό φάκελο, αλλά η κυβέρνηση προτιμά -για την ώρα τουλάχιστον- να μην τον αγγίξει.ΣτουρνάραςΝΔΜαρινάκηςΚυβέρνησηφοροι
Keywords
Τυχαία Θέματα