Καραβίας (Eurobank): Προτεραιότητα το μέρισμα- Σεπτέμβριο η επαναγορά από ΤΧΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, επανέλαβε τη Δευτέρα (31/7) πως η διανομή μερίσματος στους μετόχους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη διοίκηση της τράπεζας.

Ο κ. Καραβίας παρουσιάζοντας στους επενδυτές τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, τόνισε ότι η Eurobank εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις, γεγονός που οδηγεί σε αναθεώρηση των στόχων για το σύνολο

του έτους.

Η τράπεζα εκτιμά πλέον ότι τα έσοδα από βασικές δραστηριότητες προ προβλέψεων θα διαμορφωθούν στα 1,7 δισ. ευρώ (από 1,4 δισ. ευρώ), με τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης να υπερβαίνουν το 1,3 δισ. ευρώ (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης στα 1,1 δισ. ευρώ).

Παράλληλα, ανεβάζει την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,28 ευρώ από προηγούμενη πρόβλεψη στα 0,22 ευρώ.

Η νέα πρόβλεψη για τον βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1 στο σύνολο της φετινής χρήσης αναφέρεται σε 17% από προηγούμενη πρόβλεψη για 16%.

Όσο για την εξαγορά του ποσοστού 1,4% της τράπεζας που ελέγχει το ΤΧΣ, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι η Eurobank θα υποβάλλει σχετική προσφορά στο Ταμείο στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Η διαδικασία θα είναι σχετικά γρήγορη, οπότε αναμένουμε ότι θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα», τόνισε.

EurobankΚαραβίαςΣΤΟΧΟΙκέρδημέτοχοιΤΧΣ
Keywords
Αναζητήσεις
karavias-eurobank-proteraiotita-to-merisma--septemvrio-i-epanagora-apo-tchs.htm
Τυχαία Θέματα