Κάρολος Γ’: Δεσμεύομαι να σας υπηρετήσω με αφοσίωση και σεβασμό

21:13 9/9/2022 - Πηγή: Reporter

Το πρώτο του διάγγελμα ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε ο Κάρολος, μία ημέρα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Κάρολος έφτασε νωρίς το απόγευμα στο Μπάκιγχαμ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα και αφού συναντήθηκε με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, ξεκίνησε την προετοιμασία για τα πρώτα του λόγια ως μονάρχης στον βρετανικό λαό.

Σας μιλώ σήμερα με συναισθήματα βαθιάς λύπης, είπε ο Βασιλιάς, ξεκινώντας το διάγγελμά του.

«Σε όλη της τη ζωή, η βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου. Της

οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της», τόνισε ο Κάρολος Γ΄.

«Όπως μπορεί να καταθέσει κάθε μέλος της οικογένειάς μου, συνδύασε αυτές τις ιδιότητες με ζεστασιά, χιούμορ και μια αλάνθαστη ικανότητα να βλέπει πάντα το καλύτερο στους ανθρώπους». «Και εγώ τώρα δεσμεύομαι επίσημα να τηρήσω το συνταγματικό προνόμιο να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη» είπε.

Παράλληλα, στο διάγγελμα του, ο βασιλιάς ανακήρυξε τον Ουίλιαμ πρίγκιπα της Ουαλίας, ενώ εξέφρασε την αγάπη του για τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Δείτε την ομιλία του βασιλιά Κάρολου:

ΚάρολοςβασιλιάςδιάγγελμαΑγγλία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος Γ’, Δεσμεύομαι,karolos g’, desmevomai