Κασσελάκης: Ο λαός δεν θα συγχωρήσει αυτούς που αποχώρησαν

«Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του προς την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των αποχωρήσεων των «11».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός.», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, απλά καμιά φορά η δικαίωση έχει τους δικούς της

χρόνους», είπε ακόμα στην πρώτη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που διεξάγεται μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση των 11 βουλευτών.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε πως η πραγματικότητα είναι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια αίθουσα είχε κάποτε 149 βουλευτές, μετά 145, μετά 86, μετά 71, μετά 47. «Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία» είπε. «Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών». Αυτή την πραγματικότητα καλείται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να την αναστρέψει, τόνισε.

Σχολίασε ακόμα ότι ο λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγχωρήσει σε αυτούς που αποχώρησαν, ότι «δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους», ότι «για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές», ότι «βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. «Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, την ακύρωση του ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του και το διπλωματικό επεισόδιο Αθηνών – Λονδίνου για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. «Έχουμε την προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον κύριο Μητσοτάκη και τη χώρα μας. Αποδοκίμασαν τη στάση του Σούνακ που επέδειξε περισσή αλαζονεία για ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά πως η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή στους Κ. Μητσοτάκη, Ν. Ανδρουλάκη, Δ. Κουτσούμπα και Ζωή Κωνσταντοπούλου για κοινή δράση στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στο σημείο αυτό είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται δανεισμό των Γλυπτών, αλλά ζητά την επιστροφή τους άνευ όρων.

Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ασφαλώς, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για το φορολογικό νομοσχέδιο, όσο και για το ζήτημα της ακρίβειας.

Κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι διαρκώς σε επικοινωνία με τον κόσμο. Να μεταφέρουν τις θέσεις του κόμματος στον κόσμο και παράλληλα να γίνει σκληρή δουλειά στην παραγωγή πολιτικής και νέων ιδεών.

Στην ομιλία έδωσε το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με πολλά χαμόγελα και θετικό κλίμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός και τόνισε την παρουσία του κ. Τσίπρα στα έδρανα.

#ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #Κοινοβουλευτική_Ομάδα #βουλευτές #Γλυπτά_Παρθενώνα #Σουνάκ #Βασιλικός
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-o-laos-den-tha-sygchorisei-aftous-pou-apochorisan.htm
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis