Κατρίνης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει μια ψευδή πραγματικότητα

‘’Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Μιλά για τα πραγματικά προβλήματα. Θέλει να επιστρέψει στη χώρα η πραγματική πολιτική. Η πολιτική που γίνεται στο φως, η πολιτική που βρίσκει λύσεις, η πολιτική που δίνει ελπίδα και προοπτική, η πολιτική που συγκινεί, κινητοποιεί και παρακινεί τους πολίτες’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ανέφερε

ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει μια ψευδή πραγματικότητα, τονίζοντας ότι ‘’ η προσπάθεια αυτή συντρίβεται πλέον μπροστά στα γεγονότα, στην αλήθεια και στην πραγματική ζωή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘’Η έκθεση του State Department έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παραβίαση των αρχών και των κανόνων του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η ισχυρή βούληση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών , να σεβαστεί απόλυτα τη νομιμότητα και να ζητήσει από την ΕΥΠ το φάκελο και το υλικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρνει για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση.

Προφανώς, στην κυβέρνηση απεργάζονται ήδη τη μεθόδευση που θα ακολουθήσουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλύψουν ευθύνες και για να εμποδίσουν την αποκάλυψη της αλήθειας.

Θα ήθελα να σας επισημάνω, κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι δεν θα κυβερνάτε αιώνια. Δεν θα έχετε πάντα τη δυνατότητα να συγκαλύπτετε είτε τις υποκλοπές είτε τα Τέμπη.’’

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο κ. Κατρίνης είπε ότι ‘’ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για μειώσεις στις τιμές των τροφίμων που τις βλέπει μόνο ο ίδιος, όταν το μήνα Μάρτιο η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, ο οποίος είναι υπερτριπλάσιος του μέσου ευρωπαϊκού όρου.’’

Επισήμανε ότι η έκθεση του ΙΟΒΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο ο γενικός πληθωρισμός να πέσει κάτω από το 3%, όπως περιμένει η κυβέρνηση και παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά έχει φτάσει στα 2,20.

‘’Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διενεργεί ελέγχους, αλλά ούτε αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων, ούτε συζητά για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

Γιατί δεν το κάνει; Γιατί πάνω σε αυτούς τους ειδικούς φόρους και στον υψηλό ΦΠΑ στα τρόφιμα, στηρίζει τα φορολογικά έσοδα.’’

Ο κ. Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

‘’Αυτά είναι τα υπαρκτά προβλήματα. Αυτά είναι τα προβλήματα για τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να συζητάμε, γιατί της χαλάνε το αφήγημα.

Γιατί προσπαθεί με κάθε τρόπο να συντηρήσει ένα πολιτικό σύστημα που αποπνέει παρακμή, δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης στους πολίτες και οδηγεί τη χώρα στο τέλμα.

Η Νέα Δημοκρατία αφαιρεί την ελπίδα, το όνειρο και το χαμόγελο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Οικοδομεί έναν ακραίο καθεστωτισμό και συντηρεί την πόλωση.

Οι πολίτες, στις 9 Ιουνίου, έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να σηματοδοτήσουν με την ψήφο τους την αρχή του τέλους αυτού του παρακμιακού σκηνικού.’’

#Μιχάλης_Κατρίνης #Πασοκ
Keywords
Αναζητήσεις
katrinis-i-kyvernisi-prospathei-na-kataskevasei-mia-psevdi-pragmatikotita.htm
Τυχαία Θέματα