Κεμπέκ: Κόβει την παροχή ρεύματος στους miners κρυπτονομισμάτων

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια ενεργοβόρα διαδικασία. Οι μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνονται έχουν ως αποτέλεσμα ελλείψεις σε πολλές χώρες λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων εξόρυξης, με αρκετές να λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Το Κεμπέκ, μια επαρχία του Καναδά, αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Και τώρα, ο βασικός προμηθευτής ενέργειας θέλει να κόψει την παροχή στους miners ώστε η περιοχή να βγάλει τον χειμώνα, όταν η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν και οι κάτοικοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν θερμάστρες και άλλα ηλεκτρικά gadgets

για να επιβιώσουν.

Έτσι, η εταιρεία διαχείρισης Hydro Quebec, η οποία ελέγχει, παράγει και διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ, υπέβαλε σχετική αναφορά στο ενεργειακό συμβούλιο την 1η Νοεμβρίου. Ο διανομέας ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στο εργοστάσιο υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας τον περιορισμό της παροχής ενέργειας στους miners κρυπτονομισμάτων.

Εξηγώντας τον λόγο πίσω από την ανάγκη μείωσης της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στις εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η Hydro Quebec εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την «αξιοπιστία και ασφάλεια» της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατοίκους του Κεμπέκ.

Μετά το αίτημα της Hydro-Quebec, ο Pierre Fitzgibbon, Καναδός πολιτικός και νομοθέτης, εξέφρασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τη στήριξή του.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το ενεργειακό συμβούλιο να απαλλάξει την πλατφόρμα από τις υποχρεώσεις της να παρέχει ενέργεια σε φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η ζήτηση ενέργειας στον τομέα της κρυπτογράφησης συνεχίζει να αυξάνεται, θέτοντας υπό πίεση τον προμηθευτή ενέργειας.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η ζήτηση ενέργειας για δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κερδίζουν περισσότερο έδαφος καθημερινά. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Hydro Quebec, η υψηλότερη ζήτηση για ενέργεια εξόρυξης ανέρχεται σε 0,7 terra watt ανά ώρα (TWh) σε χρονικό διάστημα 10 ετών, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2028.

«Οι πρόσθετες ενεργειακές ανάγκες το χειμώνα είναι ήδη υψηλές και χωρίς να προσθέσουμε αυτές που υπάρχουν για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Αναμένονται αγορές ενέργειας σχεδόν 3 τεραβατώρες το χειμώνα από το 2025 και ακόμη και άνω των 3 TWh το 2027», επισημαίνει η Hydro-Québec.

Επιπλέον, οι εταιρείες εξόρυξης στην περιοχή πληρώνουν πρόσθετους φόρους για τις δραστηριότητές τους στην κυβέρνηση του Κεμπέκ από τον Μάρτιο του 2021. Αν και η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει την επιβάρυνση στο ηλεκτρικό δίκτυο, παρέχει επίσης επιλογές για την επέκταση της επιχείρησης εξόρυξης.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα