Κεραμέως για αξιολόγηση: Τίποτα δεν βελτιώνεται αν δεν αξιολογείται πρώτα

Στο θέμα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που πλέον γίνεται και ατομικά αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, πρόκειται για μια διαδικασία βελτιωτικής φύσης, επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν βελτιώνεται αν δεν αξιολογείται πρώτα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πιστεύει πολύ στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία.

Από 62 που παραλάβαμε έχουμε φτάσει στα 138. Περιοχές που δεν είχαν ποτέ όπως η Χίος η Καστοριά και Ιεράπετρα απέκτησαν πρότυπα και πειραματικά σχολεία».

Όπως εξήγησε, τα πρότυπα σχολεία είναι σχολεία αριστείας με απαιτητικές εξετάσεις ενώ στα πειραματικά δοκιμάζονται νέες εκπαιδευτικοί μέθοδοι.
«Είναι σαν εκπαιδευτικά εργαστήρια όπου θέλεις ένα ευρύ δείγμα μαθητών», είπε χαρακτηριστικά

«Στόχος και των δύο είναι να τραβήξουν όλα τα σχολεία προς τα πάνω», δήλωσε και υπενθύμισε ότι από τα πειραματικά σχολεία ξεκίνησαν τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά και τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Είπε ακόμα ότι ανακαινίζονται 751 φοιτητικές εστίες, ενώ ανέφερε ότι έχουν παραδοθεί 36.000 διαδραστικοί πίνακες οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα με τον μαυροπίνακα.

Κεραμέωςαξιολόγησηπρότυπα ΣχολείαΠειραματικά Σχολείαυπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα