Κέρδη $80 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Προς $50.000 το Bitcoin

Με τα 50.000 δολάρια που ξεπέρασε για πρώτη φορά έπειτα από πάνω από δύο χρόνια «φλερτάρει» και την Τρίτη (13/2) το Bitcoin, έχοντας υποχωρήσει ελαφρά από αυτό το επίπεδο.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα τη Δευτέρα, αλλά σταμάτησε πριν από τα 49.000 δολάρια. Ωστόσο, αυτή η αντίσταση δεν κράτησε πολύ και το περιουσιακό στοιχείο ξεπέρασε αυτό το επίπεδο το απόγευμα και συνέχισε για να φτάσει στο πολυπόθητο επίπεδο των 50.000 δολάρια.

Μάλιστα, «εκτινάχθηκε» στο υψηλό αρκετών ετών των 50.400 δολαρίων. Πλέον έχει ηρεμήσει και έχει πέσει κάτω

από αυτό το όριο.

Η κεφαλαιοποίησή του έχει πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται στο 52,4%.

Το ράλι του Bitcoin αποδόθηκε κυρίως στις εγκρίσεις των ETF στις ΗΠΑ, αλλά ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν επίσης το ρεκόρ που καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές ως άλλον έναν λόγο για πρόσθετη ζήτηση. Η LMAX Digital επεσήμανε: «Αν και δεν θα το αποκλείσουμε αυτό, οι συσχετίσεις μεταξύ Βitcoin και παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων ήταν λιγότερο σχετικές τους τελευταίους μήνες». Η LMAX είπε ότι η εστίασή της είναι τώρα σε μια επανάληψη του υψηλού ρεκόρ από το 2021, καθώς «η ώθηση της Δευτέρας στο υψηλό του Ιανουαρίου και πάνω από τα $50.000 έχει θέσει το σκηνικό για αυτήν την επόμενη μεγάλη πορεία προς την κορυφή».

Τα περισσότερα altcoin ακολούθησαν το Bitcoin στην ανοδική πορεία, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum. Το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατέγραψε υψηλό μήνα άνω των 2.650 δολαρίων πριν υποχωρήσει ελαφρά.

Η Franklin Templeton έχει κάνει επίσης αίτηση για ένα spot Ethereum ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων προσχωρεί στους BlackRock, Fidelity, Ark και 21Shares, Grayscale, VanEck, Invesco and Galaxy και Hashdex, οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήσεις τους τελευταίους μήνες.

Η κατάθεση της αίτησης έρχεται περίπου τέσσερις εβδομάδες αφότου η Franklin, μεταξύ εννέα άλλων εκδοτών, ξεκίνησε ένα spot Βitcoin ETF. Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) του κολοσσού διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock και το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η Franklin είχε ένα λιγότερο επιτυχημένο ξεκίνημα, με μόνο περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε εισροές από την έναρξη διαπραγμάτευσης.

Το SOL της Solana ηγείται των κερδών μεταξύ των μεγάλων κρυπτονομισμάτων

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης έχει εκτοξευθεί κατά 80 δισεκατομμύρια δολάρια από χθες και τώρα είναι κοντά στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Βitcoin ενισχύεται 2,46% στα 49.247,02 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 5,72% στα 2.632,91 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 6,19% στα 111,17 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 1,25% στο 0,54151943 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 1,51% στα 7,17 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,52% στο 0,08046543 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 0,68% στο 0,000009343 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-80-dis-stin-agora-kryptonomismaton--pros-50000-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα