Κέρδη με επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

12:08 9/6/2023 - Πηγή: Reporter

Με κέρδη ξεκινάει τη σημερινή (9/6) τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει κατά 0,50% στις 1.264,21 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 28,05 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 3.053,98 μονάδες και τέλος ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,39% στις 1.021,00 μονάδες.

Σταθερά προς τα πάνω «διαζώματα» συνεχίζει να κοιτά η Λεωφόρος Αθηνών, καθώς οι αγοραστικές

δυνάμεις κυριάρχησαν και χθες έναντι των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών (profit taking), από τους επενδυτές για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Το υψηλό 9ετίας διευρύνθηκε και πλέον η ελληνική αγορά κινείται σε ρυθμούς Ιουνίου και όχι Ιουλίου του 2014.

Πλέον, το ενδιαφέρον της συνεδρίασης στρέφεται στην έκθεση του οίκου Fitch που θα κυκλοφορήσει το βράδυ για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην αξιολόγηση ένα «σκαλοπάτι» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (BB+).

Παρά την πολιτική σταθερότητα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, το σενάριο της αναβάθμισης δε θεωρείται πιθανό επί του παρόντος με την πλειοψηφία των οίκων να ποντάρουν στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στο μεταξύ διατηρούνται και τα στηρίγματα από τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων, με την Attica Bank να παρουσιάζει μετά από σειρά ετών λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων, ύψους €0,5 εκατ. έναντι ζημίας €4,9 εκ. το 2022, ενώ σχεδόν στα 3 δισ. ευρώ φτάνουν οι καταθέσεις.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Σε ανοδικό έδαφος και κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισαν την Πέμπτη (8/6) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στα επερχόμενα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, καθώς και στις ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια.

Ανοδικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες και στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής ακολουθώντας το θετικό κλίμα της Wall Street, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και στο άνοιγμα των ευρωαγορών. Το ταμπλό στο Χ.Α

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές η ΑLPHA BANK καταγράφει άνοδο 0,94%, η ΕΤΕ (+0,13%), η

ΕUROBANK (+0,47%) και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχωρεί κατά 0,20%.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι μετοχές της ΑΝΕΚ (+1,85%), της JUMBO (+1,08%), του ΟΛΘ (+0,82%), της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,70%) και της ΕΛΤΟΝ (+1,41%).

Στον αντίποδα απώλειες μετρούν οι μετοχές της COCA COLA (-0,65%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-3,09%), της ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ (-0,79%), ΙΝΛΟΤ (-0,83%) και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-1,25%).

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός ΔείκτηςμετοχέςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα