Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

00:00 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Οι μετοχές της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη (2/5), καθώς ηρέμησαν τα... πνεύματα μετά τις ανακοινώσεις της Fed και οι επενδυτές προσβλέπουν σε περισσότερα εταιρικά κέρδη.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Μεγάλης Πέμπτης ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,85% και έκλεισε στις 38,225.66 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,95% στις 5,065.87 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 1,51% και έκλεισε στις 15,840.96 μονάδες.

Ταυτόχρονα,

η εταιρεία κατασκευής τσιπ Qualcomm σημείωσε άνοδο 9% χάρη στα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη και τις ισχυρές προβλέψεις για τα έσοδα, ενώ η υπηρεσία delivery DoorDash υποχώρησε κατά 10% μετά την ανακοίνωση ευρύτερης ζημίας ανά μετοχή.

Ακόμη, η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana εκτινάχθηκε 33% μετά την ανακοίνωση των καλύτερων κερδών της ιστορίας της, ενώ η Moderna σημείωσε άνοδο 13% λόγω μικρότερων από τις αναμενόμενες ζημιών.

Aντίστοιχα, και οι μετοχές τεχνολογίας της Megacap αυξήθηκαν καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, με τις Nvidia και Amazon να κάνουν άλμα 3% έκαστη.

Ίδια πορεία ακολούθησε και η Apple, που αυξήθηκε 2% εν όψει της τριμηνιαίας οικονομικής της έκθεσης.

Γενικά όμως, όλες οι κινήσεις της Πέμπτης έγιναν σε μια ασταθή ημέρα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell απέκλεισε ουσιαστικά μια αύξηση των επιτοκίων ως την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας.

Έτσι λοιπόν, οι traders εξακολουθούν να μην αναμένουν μείωση των επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία τιμολόγηση της προθεσμιακής αγοράς, όπως μετράται από την CME Group.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα προς την έκθεση της Παρασκευής για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Απριλίου, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να αναμένουν αύξηση 240.000 θέσεων εργασίας και επιβράδυνση από τις 303.000 προσθήκες τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί όμως, ότι η Wall Street θα είναι σε ετοιμότητα για ενδείξεις χαλάρωσης των πιέσεων στους μισθούς και τις τιμές, εν μέσω των ανησυχιών των τελευταίων εβδομάδων ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αναβάλει τα σχέδια μείωσης των επιτοκίων της λόγω των οικονομικών δεδομένων και των δεδομένων της αγοράς εργασίας.

Πετρέλαιο: Σταθεροποιητικές κινήσεις μετά το χαμηλό 7 εβδομάδων

Μεικτή εικόνα για τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει νέο χαμηλό 7 εβδομάδων, με φόντο την αύξηση των αποθεμάτων του αργού στις ΗΠΑ λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου υποχωρησε οριακά κατά 0,06% στα 78,95 δολάρια το βαρέλι.

Αντιθέτως το πετρέλαιο τύπου Brent είδε το συμβόλαιό του παραδόσεως Ιουλίου να σκαρφαλώνει στα 83,67 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,28%.

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά την πτώση άνω του 3% την Τετάρτη, αφού τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα στρατηγικά αποθέματα, αυξήθηκαν κατά 7,3 εκατ. βαρέλια στα 461 εκατ. βαρέλια συνολικά την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα αποθεμάτων από τον Ιούνιο του 2023, δήλωσε ο Bob Yawger της Mizuho Americas. Ο ρυθμός με τον οποίο τα διυλιστήρια επεξεργάζονται το αργό και η μέση ζήτηση για βενζίνη είναι χαμηλότερη από την περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης είναι ενόψει.

#Wall_Street #ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες #επιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-stin-wall-street-me-othisi-apo-tis-big-tech.htm
Τυχαία Θέματα
Κέρδη, Wall Street, Big Tech,kerdi, Wall Street, Big Tech