Κερδίζει διαρκώς πόντους για το τιμόνι του ΝΑΤΟ ο Ρούτε

Σχεδόν δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η επιλογή του Μαρκ Ρούτε για την ηγεσία του ΝΑΤΟ, καθώς ΗΠΑ και Βρετανία φαίνεται να έχουν "κλειδώσει" πως είναι ο κατάλληλος για τη θέση.

Η Βρετανία μάλιστα ανακοίνωσε και δημόσια την Πέμπτη (22/3) ότι υποστηρίζει τον Ολλανδό πρωθυπουργό για τη θέση που μένει κενή με την αποχώρηση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Ρούτε είναι

μια προσωπικότητα που χαίρει μεγάλης υπόληψης εντός του ΝΑΤΟ με σοβαρά διαπιστευτήρια στην άμυνα και την ασφάλεια και κάποιος που μπορεί να διασφαλίσει ότι η Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή και έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της οποιαδήποτε ανάγκη αν προκύψει.

Θυμίζουμε πως ο Στόλτενμπεργκ θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο και ο Ρούτε έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για το αξίωμα.

Το γεγονός ότι πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για τη θέση πιστοποιεί δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θεωρεί πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία, ως ο επόμενος γενικός γραμματέας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Politico.

#ΡΟΥΤΕ #ΝΑΤΟ
Keywords
Αναζητήσεις
kerdizei-pontous-gia-to-timoni-tou-nato-o-route.htm
Τυχαία Θέματα