Κέρκυρα: Σε «πτήση» τα τέλη παραλαβής στερεών καταλοίπων

Ανεβαίνουν τα τέλη παραλαβής στερεών καταλοίπων από τα πλοία που πιάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την εισήγηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) Γιώργος Χονδρογιάννης, τροχοδρομούνται ανατιμήσεις που φτάνουν 395% στα τέλη παραλαβής των στερεών καταλοίπων (σκουπίδια κ.λπ.) από τα πλοία.

Οι χρεώσεις, σύμφωνα με τη σχετική πράξη (ΑΔΑ: ΨΗ3Τ469ΗΞΜ-ΛΩ9, Πράξη αριθμ. 124 έτους 2023) θα ισχύσουν από 1η Φεβρουαρίου 2024. Σημειώνεται ότι η σχετική σύμβαση βάσει της οποίας συλλέγονται τα στερεά κατάλοιπα των πλοίων ισχύει

από το 2002, χωρίς ποτέ στο παρελθόν να υπάρξει αύξηση των τιμολογίων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται τώρα συσσωρευτικά θα περάσουν οι αυξήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν γίνει. Σύμφωνα, δε, με τη σχετική πράξη του Δ.Σ. του ΟΛΚΕ, «από την εφαρμογή του τύπου της αναπροσαρμογής που προβλέπεται στην από 19/1/2005 σύμβαση, προκύπτει ότι η τελική τιμή (Τ) του εφαρμοζόμενου τιμολογίου με την οποία πληρώνεται ο ανάδοχος από το πλοία, συμπεριλαμβανομένου το ποσού αναθεώρησης ανέρχεται σε 4,95. Με βάση λοιπόν τον τύπο προκύπτει ετήσια προσαύξηση τελών και τιμολογίων παραλαβής στερεών καταλοίπων ποσοστού 395%».

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση όσα αναφέρουν στελέχη της αγοράς, από το 2005 ισχύει σύμβαση του λιμένος με την ίδια εταιρεία.

Γιώργος Αλεξάκης

#ΟΛΚΕ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ #στερεά_απόβλητα #Λιμάνι_Κέρκυρας
Keywords
Αναζητήσεις
kerkyra-se-ptisi-ta-teli-paralavis-stereon-kataloipon.htm
Τυχαία Θέματα