Κίνα: Αύξηση 62% στις πωλήσεις προϊόντων τεχνητής και εικονικής πραγματικότητας

Οι πωλήσεις προϊόντων τεχνητής (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας «εκτοξεύτηκαν» το α’ τρίμηνο στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς κατέγραψαν ετήσια αύξηση 62% στις 220.000 μονάδες.

Με πρωτοστάτες εγχώριους κατασκευαστές, όπως οι PicoVR, iQiyi και DPVR, οι πωλήσεις εξοπλισμού και συσκευών εικονικής πραγματικότητας VR κατέγραψαν ετήσια αύξηση 31%, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρία συμβούλων CINNO Research.

Οι πωλήσεις των καταναλωτικών προϊόντων AR στο πρώτο τρίμηνο ήταν 17 φορές περισσότερες, σε σύγκριση με τις πωλήσεις την αντίστοιχή περίοδο

της προηγούμενης χρονιάς, ωθούμενες από την αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών στα γυαλιά AR, τα οποία μπορούν να παρουσιάσουν απεικονίσεις άλλων συστημάτων.

Ο ίδιος τύπος γυαλιών AR επιτρέπει την εμπειρία μεγάλης οθόνης σε οποιονδήποτε χώρο, την οποιαδήποτε ώρα, ενώ οι εμπορικές αποστολές σχετικών προϊόντων αναμένεται ότι θα αυξηθούν δυναμικά, καθώς οι τεχνολογίες εξελίσσονται, επισημαίνει μελετώντας τα στοιχεία η CINNO.

Το ντεμπούτο του πρώτου σετ ακουστικών μικτής πραγματικότητας Vision Pro της Apple Inc αναμένεται να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην αγορά AR και VR το 2023, τονίζει η έρευνα.

ΚίναVRARΤΕΧΝΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕικονική πραγματικότηταπωλήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
kina-afxisi-62-stis-poliseis-proionton-technitis-kai-eikonikis-pragmatikotitas.htm
Τυχαία Θέματα