Κίνα: Οι ουρές πλοίων επιμηκύνονται στα μεγάλα λιμάνια

Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη την Κίνα, οδηγώντας σε περισσότερα lockdown, μεγαλύτερη αστάθεια στο χρηματιστήριο της χώρας και μειωμένη παραγωγή στα εργοστάσια.

Την Τρίτη, οι αρχές στην πόλη Langfang που συνορεύει με το Πεκίνο, καθώς και στο Dongguan στη νότια επαρχία Guangdong, επέβαλαν άμεσο επταήμερο lockdown.

Τα κρούσματα Covid διπλασιάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ολόκληρο το έθνος, με μεγάλη

προσοχή να στρέφεται στη Σαγκάη, όπου έχουν εκτραπεί 106 πτήσεις, τα παιδιά επιστρέφουν στη τηλεκπαίδευση και εφαρμόζονται ορισμένα ελαφρύτερα μέτρα καραντίνας.

Στο Shenzhen τα λιμάνια εξακολουθούν να λειτουργούν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των 17,5 εκατομμυρίων πληθυσμού της πόλης πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Το Shenzhen φιλοξενεί το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Παρόμοιες ενέργειες πέρυσι σημείωσαν πτώση της διακίνησης κατά περίπου τρία τέταρτα για μια περίοδο τριών εβδομάδων που οδήγησε σε τεράστιες αναταραχές σε λιμάνια πύλης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όταν τελικά άνοιξαν ξανά οι εγκαταστάσεις.

Επί του παρόντος, οι λειτουργίες στους τερματικούς σταθμούς DaChan Bay στα δυτικά του Shenzhen παραμένουν κανονικές σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, καθώς έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις για το προσωπικό πρώτης γραμμής.

Στο Yantian, στα ανατολικά της πόλης, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι τερματικοί σταθμοί του Shenzhen, ένας εκπρόσωπος της Hutchison Ports είπε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται επίσης κανονικά.

Ο Sunny Ho, επικεφαλής του Συμβουλίου Αποστολών του Χονγκ Κονγκ, είπε ότι ενώ οι χειριστές του τερματικού σταθμού Shenzhen αναφέρουν ότι λειτουργούν κανονικά, τα κύρια κέντρα ενοποίησης φορτίου και οι αποθήκες στο Shenzhen έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αν και μικρότερες αποθήκες και σημεία συλλογής φορτίου εκτός Shenzhen εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά .

«Τα εργοστάσια βρίσκονται ως επί το πλείστον εκτός Shenzhen και η φόρτωση των εξαγωγικών αγαθών μπορεί ακόμα να πραγματοποιηθεί, αλλά η οδική κυκλοφορία έχει μειωθεί σημαντικά και οι εμπορευματικές μεταφορές θα επηρεαστούν σημαντικά επίσης», δήλωσε ο Ho.

Με μειωμένο εργατικό δυναμικό και περιορισμένη διαθεσιμότητα φορτηγών, οι ουρές πλοίων –όχι μόνο για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων– αρχίζουν επίσης να εμφανίζονται σε πολλά βασικά κινεζικά λιμάνια αυτή την εβδομάδα, όπως η Σαγκάη, το Ningbo-Zhoushan και το Qingdao.

ΚίναΟΥΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα