Κίνα: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο-Αύξηση 3,9%

Η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/10) ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 3,9% από πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Τα δεδομένα ήταν αρχικά να παρουσιαστούν στις 18 Οκτωβρίου, αλλά καθυστέρησαν χωρίς καμία εξήγηση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πραγματοποίησε το 20ο Εθνικό του Συνέδριο από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters

πριν από τις 18

Η επίσημα ανακοινωθείσα ανάπτυξη 3,9% σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο σηματοδοτεί αύξηση από 0,4% το δεύτερο τρίμηνο, φέρνοντας την ανάπτυξη σε ετήσια βάση στο 3%.

Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τον επίσημο στόχο του 5,5%.

Οι περιορισμοί λόγω Covid στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ειδικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επηρέασαν την ανάπτυξη και ώθησαν πολλές επενδυτικές τράπεζες να μειώσουν τις προβλέψεις τους για το σύνολο του έτους σε περίπου 3%.

Η Κίνα δημοσίευσε επίσης εμπορικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο τη Δευτέρα μετά από μια ανεξήγητη… σιωπή σχετικά με τα στοιχεία, τα οποία αναμενόταν να κυκλοφορήσουν στις 14 Οκτωβρίου.

Οι εξαγωγές, ο βασικός μοχλός της ανάπτυξης της Κίνας, ξεπέρασαν τις προσδοκίες με αύξηση 5,7% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 4,1%.

Ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγνοώντας την πρόβλεψη του Reuters για ανάπτυξη 1%.

ΚίναΑΕΠανάπτυξηγ' τρίμηνο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα