«Κίνημα της πετσέτας»: Πρόστιμα στην Κέρκυρα- Τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο

21:17 7/8/2023 - Πηγή: Reporter

Συνεχώς πληθαίνουν οι περιοχές στις οποίες εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας», ενώ πλέον οι έλεγχοι στις παραλίες για τις παρανομίες με καταλήψεις αιγιαλού είναι σαρωτικοί.

Σήμερα στο στόχαστρο βρέθηκε η Κέρκυρα, όπου μετά με την Πάρο, Νάξο, Χαλκιδική, Φαλάσαρνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας και αστυνομικοί έκαναν αυτοψίες στις παραλίες του νησιού.

Στην παραλία Κοντογιαλός της Κέρκυρας εντοπίστηκαν

τέσσερις επιχειρήσεις που είχαν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού χωρίς μίσθωση. Έχουν εκδοθεί και επιδοθεί διοικητικά πρόστιμα.

Η προθεσμία προς τις επιχειρήσεις στον Κοντογιαλό για την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων είναι μέχρι την Τετάρτη 9 Αυγούστου.

Υπάρχουν πάντως και άλλες πέντε νόμιμες επιχειρήσεις στην παραλία, καθώς και μια νόμιμη επιχείρηση Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής. Οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων θα συνεχιστούν.

Τρεις συλλήψεις στη Ζάκυνθο

Παράλληλα, τρεις συλλήψεις έγιναν σε beach bar στη Ζάκυνθο, καθώς δύο επιχειρηματίες και ένας υπεύθυνος beach bar εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν.

Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΕΤΑΣΚερκυραπρόστιμαΠΑΡΑΛΙΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
kinima-tis-petsetas-prostima-stin-kerkyra--treis-syllipseis-sti-zakyntho.htm
Τυχαία Θέματα