«Κλειδώνει» η συμμετοχή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Την συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κατάστασή του είχε συνεχείς αλλαγές, αφού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φαινόταν ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις υπέρ της ενσωμάτωσής του στη λίστα άρχισαν πάλι να παίρνουν μπρος.

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Μετά από αυτό το ραντεβού ήταν ξεκάθαρο ότι είτε θα είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης είτε κανένας άλλος από την οικογένειά του, μιας και είχαν διακινηθεί σενάρια για δυνητική υποψηφιότητα του γιου του.

Ακόμη, σήμερα (15/4) το πρωί είχαν κλειδώσει 41 από τις 42 θέσεις, με μόνη εκκρεμότητα το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας ο οποίος τελικά και θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που θα ανακοινωθούν το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται, πως την συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ανακοίνωσε και η Ελεονώρα Μελέτη, καθώς το προηγούμενο διάστημα η ιδια βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Οι δύο εισηγήσεις στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιούσε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του κ. Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της ΝΔ, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. Αυτή τη γραμμή εκφράζουν, κυρίως, παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

#ΜΠΕΛΕΡΗΣ #ΝΔ #ευρωεκλογές #Κυριάκος_Μητσοτάκης
Keywords
Αναζητήσεις
kleidonei-i-symmetochi-beleri-sto-evropsifodeltio-tis-nd.htm
Τυχαία Θέματα