«Κλωτσάει» η απόφαση της ΕΛΑΣ να κλείσει κεντρικούς σταθμούς μετρό

09:50 8/3/2023 - Πηγή: Reporter

Ημέρα απεργίας - διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη είναι η 8η Μαρτίου και τα μέσα μεταφοράς σηκώνουν χειρόφρενο. Εξαίρεση αποτελούν Ηλεκτρικός, τραμ και μετρό,

που θα λειτουργήσουν για λίγες ώρες.

Ο λόγος που θα λειτουργήσουν τα μέσα είναι ασφαλώς για να εξυπηρετήσουν και τις ανάγκες του κόσμου να κατέβει στις συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά παράλληλα θα εξυπηρετούσαν και άλλους συμπολίτες μας που ενδεχομένως επιθυμούν να μετακινηθούν από τις 11.00 έως τις 17.00 (με ηλεκτρικό) ή από τις 12.00 έως τις 16.00 με μετρό.

Ωστόσο, η αστυνομία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας αποφάσισε να κλείσει όλους τους σταθμούς πέριξ του κέντρου. Όχι μόνο στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο που είναι προγραμματισμένες προσυγκεντρώσεις και συγκεντρώσεις, αλλά θα κλείσει επίσης Ομόνοια, Μοναστηράκι, αλλά και Ευαγγελισμό.

Κατανοητοί οι λόγοι ασφαλείας, αλλά σε μία ημέρα ομολογουμένως δύσκολη ημέρα, οι έστω και λίγες ώρες λειτουργίας θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τη βεβαρυμένη κίνηση στους δρόμους.

Δεν γίνεται να "γκρινιάζει" το κράτος για τις απεργίες και παράλληλα να επιδεινώνει τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτές.

Γιατί να μην μπορεί δηλαδή το μεσημέρι που λειτουργούν οι συρμοί να πάει κάποιος από τον Ευαγγελισμό στο Χαλάνδι ή από το Μοναστηράκι στην Αργυρούπολη;

Ομολογουμένως "κλωτσάει" η απόφαση, καθώς αν δεν υπήρχε και ο κόσμος θα κατέβαινε άνετα στην απεργία και όσοι είχαν άλλες δουλειές θα μπορούσαν έστω εκείνες τις ώρες να μετακινηθούν.

Οι διοργανωτές της απεργίας κάνουν λόγο για απόφαση της αστυνομίας με στόχο να περιορίσει την προσέλευση του κόσμου, ενώ η αστυνομία από τη μεριά της επικαλείται λόγους ασφαλείας.

Αυτές τις θέσεις καταγράφει το ρεπορτάζ και οι πολίτες κρίνουν.

ΕΛΑΣαστυνομίαΜΕΤΡΟ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα