Κοινές προτάσεις Μέρκελ-Σαρκοζί για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οι προτάσεις...ούτε λόγος όμως για τον ρόλο της ΕΚΤ στην ευρωπαϊκή κρίση. Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη μίνι Σύνοδο Κορυφής Μέρκελ-Σαρκοζί-Μόντι.
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν το ευρώ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, έπειτα από τη μίνι Σύνοδο Κορυφής με την Angela Merkel
και το Mario Monti.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι τρεις τους συμφώνησαν να μην εκφράσουν απαιτήσεις προς την ΕΚΤ και να μην κάνουν κάτι που θα υπονομεύσει την ανεξαρτησία της.
Προτάσεις για αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ
Γαλλία και Γερμανία θα κάνουν στο επόμενο διάστημα κοινές προτάσεις για την αναθεώρηση των Συνθηκών. Οι προτάσεις θα κατατεθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, οι αλλαγές στις Συνθήκες έχουν στόχο να φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά στη δημοσιονομική ένωση. Θα αφορούν αλλαγές που σχετίζονται με τις κυρώσεις για τις χώρες μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες του κοινού νομίσματος. "Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπίσουμε το ευρώ", είπε. Και επανέλαβε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για την έκδοση ευρωομολόγων. "Δεν βλέπω το λόγο", είπε. Πάντως, η Merkel εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη νέα ιταλική κυβέρνηση Monti.
Keywords
Τυχαία Θέματα