«Κοκκινίζει» ενόψει πληθωρισμού το Bitcoin- Οριακά στα $69.000 δολάρια

Το Bitcoin προσπαθεί με δυσκολία να κρατήσει το όριο των 69.000 δολαρίων την Τετάρτη (10/4), περιμένοντας, όπως και οι ευρύτερες αγορές, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η κατοχύρωση κερδών από τη Δευτέρα συνεχίζεται, με τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης altcoins να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο αναλυτής της FxPro Senior Market, Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, προειδοποίησε, μιλώντας

στο CoinDesk, για πιθανή «έκρηξη» αστάθειας μετά την κυκλοφορία των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑαργότερα Τετάρτη.

«Η έκθεση CPI, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει μια άνοδο στη μεταβλητότητα συγκρίσιμη με την NFP (αναφορά μισθοδοσίας μη γεωργικών προϊόντων), έχει εντυπωσιακές δυνατότητες να επηρεάσει την αγορά την Τετάρτη», επεσήμανε.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι η διόρθωση του Βitcoin θα μπορούσε να έχει τελειώσει. Η πίεση των πωλήσεων από ορισμένα μακροπρόθεσμα πορτοφόλια φαίνεται να έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, παράλληλα με την αύξηση της ζήτησης για Bitcoin spot, ανέφερε σε έκθεσή της η εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode.

«Η ισχυρή απόδοση του Βitcoin τους τελευταίους 12 μήνες υποστηρίζεται από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών και των όγκων καταθέσεων και αναλήψεων συναλλάγματος», έγραψαν αναλυτές της Glassnode. «Η κατοχύρωση κερδών από μακροπρόθεσμους κατόχους εκτοξεύτηκε σημαντικά όταν το κρυπτονόμισμα έπιασε το ιστορικό υψηλό των 73.000 δολαρίων και έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό έρχεται παράλληλα με την άνοδο της νέας ζήτησης που προκλήθηκε από τα ETF στις ΗΠΑ», συμπλήρωσαν.

Η εταιρεία ορίζει τους μακροπρόθεσμους κατόχους ως πορτοφόλια που διατηρούν ένα token για περισσότερες από 155 ημέρες αντί να διαπραγματεύονται σε εβδομαδιαίες ή ημερήσιες περιόδους.

To ράλι του Bitcoin στις αρχές της εβδομάδας οδήγησε στην κορύφωση τεσσάρων εβδομάδων άνω των 72.500 δολαρίων τη Δευτέρα, παρά την εξασθένηση της ζήτησης για ΕTF. Ωστόσο, το Bitcoin δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πορεία του και άρχισε να υποχωρεί χθες, ενώ νωρίς το πρωί έπεσε στα 68.500 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει πέσει στα 1,360 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται λίγο πάνω από το 50%.

Ο ευρείας βάσης δείκτης CoinDesk 20, που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα tokens, εξαιρουμένων των stablecoin, καταγράφει πτώση 3%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε ημερήσια βάση και περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια από την κορύφωση τη Δευτέρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 2,48% στα 69.037,64 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 3,21% στα 3.513,09 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει απώλειες 4,25% στα 168,40 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 6,78% στο 0,57433045 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει ισχυρή πτώση 7,22% στα 8,36 δολάρια, το Dogecoin διολισθαίνει 3,97% στο 0,18801159 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 3,50% στο 0,00002733 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
kokkinizei-enopsei-plithorismou-to-bitcoin--oriaka-sta-69000-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα