Κολωνός: Αντιδράσεις μετά την εισαγγελική πρόταση για μητέρα και Μίχο

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της μητέρας του κοριτσιού για όλες τις κατηγορίες. Αντιθέτως, για τον Ηλία Μίχο, πρότεινε την ενοχή του μόνο για τις τέσσερις από τις επτά κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απαλλάσσοντάς τον για τον βιασμό και τις μαστροπείες της ανήλικης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και

κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση

«Η κ. εισαγγελέας όχι μόνο μας αιφνιδίασε, αλλά είναι μια πρόταση απαράδεκτη», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά, αφού τα δέχεται, έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πώς τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, «η εισαγγελέας ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστημίου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο», κατέληξε.

ΚΚΕ: Εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο

«Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο «να πέσει στα μαλακά» ο συγκεκριμένος δράστης «ξεπλένοντας», τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «αθωώνει» τους δράστες-τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη».

«Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων», υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το ΚΚΕ.

Νέα Αριστερά: Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Παρέμβαση στην δίκη της υπόθεσης του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό, κάνει με ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι και ότι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο: «Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διάρκειας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό».

Ακολούθως, σχολιάζει ότι «η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης. Τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό.

Παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματος τους όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου.

Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, τη στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της».

Οργισμένοι οι χρήστες του Χ από την εισαγγελική πρόταση

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε σχόλια και στο Χ (πρώην Twitter), με τις λέξεις «Κολωνός», «12χρονη» και «Μίχος» να είναι πρώτες στα trends.

Οι χρήστες σχολιάζουν με δηκτικό και πολλές φορές άκομψο τρόπο την πρόταση, όμως οι χιλιάδες αναρτήσεις καταδεικνύουν την άμεση αντίδραση που προκάλεσε.

#Κολωνός #12χρονη #Μίχος #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kolonos-antidraseis-meta-tin-eisangeliki-protasi-gia-mitera-kai-micho.htm
Τυχαία Θέματα
Κολωνός, Αντιδράσεις, Μίχο,kolonos, antidraseis, micho