Κοντά στο μισό δισεκατομμύριο τα χρέη του Τραμπ

Τα χρέη του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ξεπεράσουν το αστρονομικό ποσό του μισού δισεκατομμυρίου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που διατάσσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τις εταιρείες του να πληρώσουν πρόστιμα 355 εκατομμυρίων δολαρίων, συν τόκους, για απάτη.

Η νέα ποινή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ ποινή αποζημίωσης 83,3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη συγγραφέα Ε. Τζιν

Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση. Με μία ξεχωριστή απόφαση, ο Τραμπ είχε καταδικαστεί να πληρώσει στην Κάρολ 5 εκατομμύρια δολάρια για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση.

Στις ποινές προστίθενται επιπλέον πληρωμές τόκων, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να διογκώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην προσωπική περιουσία του Τραμπ. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιοδήποτε αδίκημα και δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια.

Πόσα χρήματα χρωστάει ο Τραμπ;

Μεταξύ της απόφασης της Παρασκευής και των δύο αποφάσεων που αφορούν την υπόθεση της Κάρολ, ο Τραμπ χρωστάει περίπου 542 εκατομμύρια δολάρια. Οφείλει άλλα 110.000 δολάρια για την άρνησή του να συμμορφωθεί με κλήτευση στην υπόθεση της πολιτικής απάτης και 15.000 δολάρια για την επανειλημμένη απαξίωση απόφασης του δικαστηρίου για παράβαση διαταγής να μην μιλάει για την υπόθεση. Ως μέρος της απόφασης της Παρασκευής, ο δικαστής διέταξε επίσης και τους δύο γιους του Τραμπ να πληρώσουν 4 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Τα δικαστικά χρέη του Τραμπ δεν σταματούν εκεί. Τον περασμένο μήνα, διατάχθηκε να πληρώσει σχεδόν 400.000 δολάρια σε νομικά έξοδα στους New York Times, αφού μήνυσε την εφημερίδα, ανεπιτυχώς. Αυτήν τη στιγμή ασκεί έφεση κατά μιας απόφασης 938.000 δολαρίων εναντίον του και του δικηγόρου του, για την κατάθεση «επιπόλαιης» αγωγής κατά της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ έχει ήδη καταθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια που οφείλει στην Κάρολ για την πρώτη υπόθεση δυσφήμισης, σε λογαριασμό που ελέγχεται από το δικαστήριο, μαζί με επιπλέον 500.000 δολάρια σε τόκους, οι οποίοι απαιτούνται από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης. Η Κάρολ δεν θα έχει πρόσβαση στα κεφάλαια μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Έχει τη δυνατότητα να πληρώσει;

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι περισσότερες εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιολόγησης από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, εκτιμούν το ποσό αυτό κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην οικονομική του κατάσταση, το 2021, ο Τραμπ δήλωνε κάτι λιγότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια σε «μετρητά και ισοδύναμα μετρητών». Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου του γκολφ στη Νέα Υόρκη και του ξενοδοχείου του στην Ουάσιγκτον, ενώ μπορεί να κερδίσει κι άλλα ποσά σύντομα, όταν η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Truth Social γίνει δημόσια.

Αλλά ακόμα και με αυτές τις ροές εισοδήματος, δεν είναι σαφές εάν ο Τραμπ και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν αρκετά μετρητά για να πληρώσουν όλα τα ποσά που οφείλουν τώρα.

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απλώς αρνηθεί να πληρώσει τα χρήματα;

Νομικά, ο Τραμπ θα αντιμετώπιζε τις ίδιες συνέπειες με οποιονδήποτε Αμερικανό αρνείται να πληρώσει, ενάντια σε μια δικαστική απόφαση, ενώ υπάρχει πιθανότητα κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων και των μισθών του.

Την Παρασκευή, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση απάτης του Τραμπ όρισε έναν επιπλέον επιτηρητή για να επιβλέπει τα οικονομικά του Οργανισμού Τραμπ, για περισσότερη αξιοπιστία. Σε περίπτωση που ο Τραμπ αρνηθεί να προβεί σε πληρωμές, το δικαστήριο έχει τη διακριτική ευχέρεια να παρακολουθεί τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις του, καθώς και να χατάσχει ό,τι κρίνει απαραίτητο για την πραγματοποίηση των πληρωμών.

#Τραμπ #δικαστήρια #πληρωμές #οικονομική_κατάσταση
Keywords
Αναζητήσεις
konta-sto-miso-disekatommyrio-ta-chrei-tou-trab.htm
Τυχαία Θέματα