Κορονοϊός-Ελλάδα: Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν σε lockdown... πριν την Αττική

Ενα βήμα πριν από το ολικό lockdown βρίσκονται Ροδόπη και Λάρισα, που την Τρίτη κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού (108 και 106 κρούσματα, αντίστοιχα).

Η αύξηση αυτή έχει σημάνει ήδη συναγερμό στις αρχές και οι συγκεκριμένες περιφέρειες είναι πιθανό να ακολουθήσουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες

στη... γκρίζα ζώνη του lockdown.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας για μαζικές δειγματοληψίες COVID-19, προκειμένου να αποτυπωθεί η επιδημιολογική εικόνα περιοχών της χώρας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται αύριο, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσουν μαζική δειγματοληψία στο κτίριο της Περιφέρειας Ροδόπης και την κεντρική πλατεία Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης), από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης απηύθυναν δραματική έκκληση για την τήρηση των μέτρων και ειδικότερα για τη χρήση μάσκας παντού.

Υπό επιτήρηση και η Αττική

Ασφαλώς, υποψήφια για lockdown περιοχή είναι και η Αττική, που, ωστόσο, σε πρώτη φάση ελπίζει πως τα νέα μέτρα με το κλείσιμο της εστίασης μπορεί να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Πάντως, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν τόσο για μέτρα σε βάθος χρόνου, όσο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είναι ένας από αυτούς που δεν κρύβουν πως υπάρχει και αυτή η σκέψη, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε πως "αν χρειαστεί", η Ελλάδα θα κάνει και αυτό το βήμα.

Οι αντοχές του συστήματος υγείας και η αυξητική τάση των κρουσμάτων αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για τις όποιες αποφάσεις. Πάντως, η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη και οριακή.

κορονοιόςΕΛΛΑΔΑΡοδόπηΛάρισαΑΤΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα