Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ στα ημερήσια νέα κρούσματα στις ΗΠΑ

19:51 9/7/2020 - Πηγή: Reporter

Καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για ένα πιο ευρύ άνοιγμα της οικονομίας, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τετάρτη ένα θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 59.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ηταν το πέμπτο εθνικό ρεκόρ σε εννιά ημέρες, έγραψε την Πέμπτη η «ΝΥΤ», με το προηγούμενο να καταγράφεται την περασμένη Παρασκευή με 56.567 κρούσματα.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

έκανε λόγο για 55.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα ώς τις 20:30 (τοπική ώρα).

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έφτασαν την Τρίτη τα τρία εκατομμύρια, καθώς ο ιός συνεχίζει να αναζωπυρώνεται στις νότιες και δυτικές πολιτείες. Τουλάχιστον σε πέντε πολιτείες - Μισούρι, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα και Δυτική Βιρτζίνια - σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ νέων μολύνσεων την Τετάρτη.

Εως την Τρίτη, ο καθημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων είχε αυξηθεί κατά 72% κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ έως την Τετάρτη, 24 πολιτείες κατέγραψαν περισσότερα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα από οποιαδήποτε άλλη εβδομαδιαία καταμέτρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την προοπτική ενός ζοφερού καλοκαιριού, καθώς πολλές πολιτείες σπάνε η μια πίσω από την άλλη ρεκόρ νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Πολλές τοπικές κυβερνήσεις έχουν αναγκαστεί να επιβάλλουν ξανά κλείσιμο τομέων των τοπικών οικονομιών, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς απολαβές.

Πέρα από τα σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Φλόριδα, οι Αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν πάνω από 9.500, ενώ στην Καλιφόρνια καταγράφηκαν πάνω από 8.500. Τόσο η Καλιφόρνια, όσο και το Τέξας κατέγραψαν, εξάλλου, νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της Covid-19.

Οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 132.000 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19. Παγκοσμίως, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια χθες, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 548.000.

Φάουτσι: Θεμιτό ένα νέο lockdown σε όποια Πολιτεία κρίνεται αναγκαίο

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της κυβέρνησης Δρ Αντονι Φαούτσι, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην «Wall Street Journal» ότι «οποιαδήποτε πολιτεία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το νέο κλείσιμό της. Δεν θα το ορίσω εγώ αυτό, καθώς κάθε πολιτεία είναι διαφορετική».

Ο Δρ Φαούτσι έκανε αυτές τις δηλώσεις τη στιγμή που ο ιατρικός εξοπλισμός ανά τη χώρα βρίσκεται υπό πίεση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, καθώς συνεχίζει να παρουσιάζεται έλλειμμα σε μάσκες, στολές και γάντια για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από τον ιό.

Οπως γράφει η «Washington Post», οι νοσοκόμοι/ες χρησιμοποιούν τις ίδιες μάσκες επί ημέρες ακόμα και εβδομάδες, ενώ οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα γραφεία τους καθώς υπάρχει έλλειψη σε προσωπικά είδη υγιεινής. Πολιτειακοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι έχουν εξαντληθεί οι αναπνευστήρες και καταβάλλουν προσπάθειες για να παραγγείλουν νέους είτε από τις ΗΠΑ είτε από το εξωτερικό.

Επίσης, τα σχολεία βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, καθώς το Κέντρο για την Πρόληψη και τον Ελεγχο των Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εκδώσει νέες οδηγίες μετά την κριτική που δέχτηκαν οι προηγούμενες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, η απειλή από τον Τραμπ να περικόψει την ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια προς τα σχολεία έρχεται σε μια στιγμή που οι επιστήμονες αναφέρονται στην ανησυχία τους για την ταχύτητα μετάδοσης του ιού σε κλειστούς χώρους.

κορονοιόςΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα