Κρυπτονομίσματα: Μειώθηκε έπειτα από επτά μήνες ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών

Ο όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων μειώθηκε τον Απρίλιο, καταγράφοντας την πρώτη πτώση σε επτά μήνες, καθώς η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και οι βραδύτερες εισροές στα εισηγμένα στις ΗΠΑ spot ETF επιβαρύνουν την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο σωρευτικός όγκος στις αγορές spot και παραγώγων μειώθηκε κατά 43,8% στα 6,58 τρισεκατομμύρια δολάρια, μια απότομη ανατροπή από το υψηλό ρεκόρ του Μαρτίου των 9,12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,

σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας παροχής δεδομένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CCData με έδρα το Λονδίνο.

Τα παράγωγα έχασαν την εύνοια των επενδυτών καθώς η δραστηριότητα στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης μειώθηκε κατά 47,6% στα 4,57 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, ο όγκος της αγοράς spot υπέστη σχετικά μετριασμένη πτώση 32,6% στα 2,01 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή η πτώση ακολούθησε απροσδόκητα μακροοικονομικά δεδομένα, μια κλιμάκωση της γεωπολιτικής κρίσης στη Μέση Ανατολή και τις αρνητικές καθαρές ροές από τα ETFs spot Βitcoin των ΗΠΑ, που οδήγησαν σημαντικά κρυπτονομίσματα να απωλέσουν τα κέρδη που σημείωσαν τον Μάρτιο», ανέφερε η CCData σε έκθεση που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk.

Το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν 15% κάτω από τα 60.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, βάζοντας τέλος σε ένα κερδοφόρο σερί επτά μηνών. Το sell-off ήρθε μεταξύ άλλων λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, της μείωσης της πιθανότητας ραγδαίων μειώσεων των επιτοκίων της Fed φέτος και της ενίσχυσης του δείκτη του δολαρίου.

Ο δείκτης CoinDesk 20 διαπραγματεύτηκε σχεδόν 20% χαμηλότερα, και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κατά 16,8% στα 2,177 τρισεκατομμύρια δολάρια.



Ενώ το Binance παρέμεινε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σε όγκο, το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς spot και παραγώγων μειώθηκε στο 41,5%. Ο όγκος συναλλαγών spot του ανταλλακτηρίου μειώθηκε κατά 39,2% στα 679 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Η πτώση του μεριδίου αγοράς της Binance συνέπεσε επίσης με την είδηση ότι ο ιδρυτής και προηγούμενος διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για παραβίαση της νομοθεσίας των ΗΠΑ για το ξέπλυμα χρήματος», σημείωσε η CCData.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, γνωστός ως «CZ», παραιτήθηκε μετά την παραδοχή της ενοχής του για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και αντικαταστάθηκε από τον Richard Teng. Από τότε, το μερίδιο αγοράς spot της Binance αυξήθηκε από 30,8% σε 33,8%, ανέφερε η CCData.

#κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
kryptonomismata-meiothike-epeita-apo-epta-mines-o-miniaios-ogkos-synallagon.htm
Τυχαία Θέματα