Κυκλώνας οδηγεί σε αναστολή εργασιών τα λιμάνια του Μπαγκλαντές

Με τον κυκλώνα «Sitrang» να πλησιάζει τις ακτές του Μπαγκλαντές, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και χύδην φορτίων τόσο στα λιμάνια του Chittagong όσο και στα λιμάνια Mongla παρέμεινε σε αναστολή από το πρωί της Δευτέρας (24 Οκτωβρίου) εν μέσω ισχυρών ανέμων και έντονων βροχοπτώσεων.

Η λιμενική αρχή του Chittagong εξέδωσε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό συναγερμού με αριθμό 3, για το λιμάνι Chittagong και προειδοποιητικό νούμερο 7 για το λιμάνι Mongla.

Ο κυκλώνας μπορεί να χτυπήσει την ακτή Δευτέρα τα μεσάνυχτα ή νωρίς την Τρίτη με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων

έως 100 χιλιομέτρων. Το μετεωρολογικό τμήμα έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να σημειωθεί κύμα νερού 1,5 έως 2,5 μέτρων πάνω από την κανονική παλίρροια όταν ο κυκλώνας χτυπήσει τις παράκτιες περιοχές.

Ο εκπρόσωπος του λιμανιού του Chittagong, Omar Faruk, δήλωσε ότι οι δραστηριότητες θα παραμείνουν σε αναστολή στο ναυπηγείο του λιμανιού έως ότου η κατάσταση γίνει κανονική. Σημείωσε ότι 18 πλοία που βρίσκονταν υπό εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης στις προβλήτες στάλθηκαν στη βαθιά θάλασσα μέχρι τις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) της Δευτέρας. Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από 46 σκάφη να εγκαταλείψουν το εξωτερικό αγκυροβόλιο προς τη βαθιά θάλασσα το συντομότερο δυνατό.

Ο Faruk είπε ότι οι εργασίες παράδοσης στα ναυπηγεία του λιμανιού θα ανασταλούν επίσης πλήρως έως τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Δευτέρας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 35.588 TEU κοντέινερ στο ναυπηγείο του λιμανιού. Την Κυριακή το λιμεναρχείο εξέδωσε ειδοποίηση προς τους εισαγωγείς να παραλάβουν άμεσα.

Από την άλλη πλευρά, το λιμάνι Mongla εξέδωσε επίσης συναγερμό λιμένα με αριθμό 3, αφού το Met Office εξέδωσε συναγερμό κινδύνου με αριθμό 7 για το λιμάνι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μπαγκλαντές.

Σε αναστολή παρέμεινε από το βράδυ της Κυριακής η φόρτωση και εκφόρτωση φορτίων σε 13 πλοία στο λιμάνι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του ανέμου. Ο πλοίαρχος της Λιμενικής Αρχής της Μόνγκλα, Μοχάμεντ Σαχίν Ματζίντ, δήλωσε ότι πέντε ξένα πλοία δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην περιοχή του λιμανιού τη Δευτέρα λόγω του κυκλώνα. Εξάλλου, τρία σκάφη δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή του λιμανιού παρά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης του φορτίου.

Μπαγκλαντέςλιμάνιλιμάνια
Keywords
Τυχαία Θέματα