Λαγκάρντ: Οικονομικές απειλές για την Ευρώπη εάν επανεκλεγεί ο Τραμπ

Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανές απειλές για την οικονομία της - συμπεριλαμβανομένων των νέων δασμών των ΗΠΑ στις εξαγωγές της - εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν κοιτάξετε τι συνέβη εκείνα τα χρόνια όταν ο κ. Τραμπ ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών... θα μπορούσαν να υπάρξουν

απειλές και θα μπορούσαν να υπάρξουν ζητήματα για τα οποία οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», δήλωσε στον Richard Quest του CNN σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (29/1).

«Ας προετοιμαστούμε για πιθανούς δασμούς, για δύσκολες αποφάσεις που θα είναι εκτός προγράμματος. Ας είμαστε δυνατοί στο εσωτερικό» τόνισε.

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί η Ευρώπη για μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα είναι να ενισχύσει την ενιαία αγορά, εκτίμησε η κα. Λαγκάρντ.

Η ίδια επανέλαβε ότι μια εκλογή Τραμπ θα αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ευρώπη. «Απλά δείτε τι έγινε με τους δασμούς, δείτε τι έγινε με τη δέσμευση προς το ΝΑΤΟ, δείτε τι έγινε με τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτούς τους τρεις τομείς, τα αμερικανικά συμφέροντα δεν ευθυγραμμίζοντας με τα ευρωπαϊκά» σημείωσε για την προεδρία Τραμπ.

Η Λαγκάρντ ασχολείται με το τι θα μπορούσε να σημαίνει μια δεύτερη προεδρία Τραμπ για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τη σκοπιά της Λαγκάρντ, ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί η Ευρώπη για μια δεύτερη θητεία του Τραμπ θα ήταν να ενισχύσει την ενιαία αγορά της, η οποία εξασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών, ανθρώπων και κεφαλαίων σε 27 χώρες.

Αυτό θα σήμαινε την ενοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών της ΕΕ, ώστε να διευκολυνθούν οι μικρότερες εταιρείες να αντλήσουν χρηματοδότηση «για να διευκολυνθεί και να ενθαρρυνθεί η καινοτομία», δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Το όφελος του να είμαστε περισσότερο (από) και πραγματικά μια ενιαία αγορά είναι τεράστιο και νομίζω ότι πρέπει απλώς να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι κινείται η Ευρώπη, παρεμπιπτόντως, όταν απειλείται», πρόσθεσε.

Τέλος, η Λαγκάρντ επέμεινε στα σχόλια που έκανε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι η πιθανή επανεκλογή του Τραμπ αποτελεί «ξεκάθαρα απειλή» για την Ευρώπη, κρίνοντας από τις πολιτικές που εφάρμοσε κατά την πρώτη θητεία του.

#Λαγκαρντ #Τραμπ #Επανεκλογή #Ευρώπη #Μπάιντεν
Keywords
Αναζητήσεις
lagkarnt-oikonomikes-apeiles-gia-tin-evropi-ean-epaneklegei-o-trab.htm
Τυχαία Θέματα