Λαγκάρντ: Υπό έλεγχο ο πληθωρισμός- Μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι είναι πιθανή μια μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα, καθώς η αύξηση των τιμών καταναλωτή, πλέον, συγκρατείται σε μεγάλο βαθμό.

«Εάν τα δεδομένα που λαμβάνουμε ενισχύουν το επίπεδο εμπιστοσύνης ότι θα επιτύχουμε πληθωρισμό 2% μεσοπρόθεσμα, όπως είναι ο στόχος, η αποστολή μας, το καθήκον μας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» για κίνηση στις 6 Ιουνίου,

είπε η Λαγκάρντ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο RTE One της Ιρλανδίας.

«Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε τον πληθωρισμό υπό έλεγχο», τόνισε. «Η πρόβλεψη που έχουμε για το επόμενο έτος είναι πολύ κοντά στον στόχο, αν όχι μέσα στον στόχο. Έχουμε περάσει σε φάση ελέγχου», συμπλήρωσε.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αρνούνται να δεσμευτούν για μια συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων, πολλοί, ωστόσο, έχουν υποδείξει ότι τα «στοιχήματα» της αγοράς είναι παρόμοια με τη δική τους σκέψη.

Μιλώντας σχετικά στη Handelsblatt, ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ προέτρεψε για προσοχή μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων. «Δεν πρέπει να μειώσουμε βιαστικά τα επιτόκια και να θέσουμε σε κίνδυνο όσα έχουμε πετύχει», είπε, προσθέτοντας ότι η αβεβαιότητα είναι «ακόμα υψηλή». Έτσι, «ακόμα και αν τα επιτόκια μειωθούν για πρώτη φορά τον Ιούνιο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα μειώσουμε περαιτέρω» σε επόμενες συναντήσεις, είπε. «Δεν είμαστε σε αυτόματο πιλότο».

#Λαγκαρντ #ΕΚΤ #πληθωρισμός #επιτόκια #Μείωση_επιτοκίων
Keywords
Αναζητήσεις
lagkarnt-ypo-elegcho-o-plithorismos--meiosi-epitokion-ton-iounio.htm
Τυχαία Θέματα