Λόγκαν (Fed): Πολύ νωρίς για μειώσεις των επιτοκίων

19:45 5/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε την Παρασκευή (5/4) ότι το τωρινό τοπίο του πληθωρισμού συνηγορεί κατά της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη μείωση των επιτοκίων», δήλωσε η Λόγκαν στο Πανεπιστήμιο Duke. Πριν από τη μείωση των επιτοκίων, «θα πρέπει να μειωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το σε ποια

οικονομική πορεία βρισκόμαστε. Και, όπως πάντα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα πρέπει να παραμείνει έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν ο πληθωρισμός σταματήσει να υποχωρεί», σημείωσε.

Η Λόγκαν δήλωσε ότι συνεχίζει να ανησυχεί για τον πληθωρισμό, ο οποίος είχε σημειώσει πρόοδο υποχωρώντας προς το 2% πριν «τσιμπήσει», στο ξεκίνημα του έτους.

«Ανησυχώ όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο ανόδου του πληθωρισμού», δήλωσε η Λόγκαν. «Ο βασικός κίνδυνος δεν είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί - αν και οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής πρέπει πάντα να παραμένουν σε επιφυλακή για αυτό – αλλά, μάλλον, ότι ο πληθωρισμός θα καθυστερήσει και δε θα μπορέσει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής στο 2%», είπε. Η Fed πρέπει να δράσει για να διασφαλίσει ότι θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%, τόνισε.

Η Λόγκαν μίλησε στον απόηχο της ανακοίνωσης των ισχυρών στοιχείων του Μαρτίου για τις θέσεις εργασίας, τα οποία έδειξαν σημαντική αύξηση των θέσεων κατά 303.000 και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 3,8% από 3,9% τον Φεβρουάριο. Η έκθεση συνέβαλε στην ενίσχυση της υπόθεσης ότι η Fed δεν αντιμετωπίζει επείγουσα ανάγκη για μείωση των επιτοκίων, ένα μήνυμα που, τις τελευταίες ημέρες, έχουν στείλει στις αγορές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της τράπεζας.

#FED #ΛΟΓΚΑΝ #πληθωρισμός #επιτόκια #Μείωση_επιτοκίων
Keywords
Αναζητήσεις
logkan-fed-poly-noris-gia-meioseis-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα