Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ για εμένα τελείωσε- Δεν πάω για Περιφερειάρχης

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, που μίλησε ενδελεχώς για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, τη φύση των διαφωνιών του με το πρώην κόμμα του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Όπως σημείωσε κατηγορηματικά ο κ. Λοβέρδος «Το ΠΑΣΟΚ

για μένα τελείωσε. Για εμένα, όχι σαν κόμμα. Στο κόμμα αυτό έχω ευχηθεί και στον Πρόεδρό του να πάνε όσο μπορούν καλύτερα, να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους, αλλά εγώ όχι πια.

Εγώ είμαι εδραιωμένος πολιτικός, έχω θέματα για τα οποία μπορώ να μιλώ χωρίς να ξεγελάω κανέναν, παιδεία, υγεία, εξωτερική πολιτική και οπωσδήποτε το Σύνταγμα που από ότι φαίνεται θα προταθεί η αναθεώρησή του και πάλι σε ένα χρόνο.

Θα παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο, αλλά όχι πληθωρικά», διευκρίνησε αρχικά.

Τεράστιες και στρατηγικές οι διαφορές μας

Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για την κάθοδό του στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, τόνισε ότι «Δεν έχω καμία συνομιλία με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα το είπα και στην ανακοίνωσή μου, ότι η απόφασή μου είναι για καλό και είναι και πεντακάθαρη, δεν είχα συμφωνήσει κάτι πριν το κάνω.

Το έκανα γιατί θα το έκανα σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν είχα εκλεγεί. Βέβαια αν είχα εκλεγεί θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Ήταν πολύ μεγάλες οι διαφορές μας, ειδικά στα θέματα υγείας για παράδειγμα. Στην κοινοβουλευτική μου ομάδα ξέρουν πόσες φορές έλεγα ότι η γνώμη μου είναι άλλη, αλλά δε θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτά που λέει το κόμμα.

Και εμένα και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε μας συνέφερε η σύγκρουση γιατί εγώ δε θέλω να έχω κανένα περιορισμό στο πολιτικό μου λόγο και εκείνοι δεν θα ήθελαν να έχουν καθημερινές τριβές με στελέχη τους όπως εγώ.

Η επιστολή μου περιελάμβανε κορυφαίες διαφορές, στρατηγικού χαρακτήρα».

Οι απόψεις μου πλέον δε θα έχουν περιορισμούς -Δεν πάω για περιφερειάρχης

«Για μένα», συνέχισε, «είναι μια πράξη απελευθέρωσης (η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ), γιατί από εδώ και πέρα οι απόψεις μου θα είναι αυτές που είναι χωρίς περιορισμούς, και από την άλλη έχω απόλυτο περιθώριο αφού είμαι επαγγελματίας, έχω πάρα πολλά πράγματα, αλλά είμαι ένα πολιτικό ον και θα δω τι θα κάνω.

Τέλος, έδωσε διευκρινήσεις και για τις φήμες που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν είχε συζητηθεί και λεγόταν πίσω από την πλάτη του.

ΛοβέρδοςΠασοκΝΔεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα