Μαίνονται οι πυρκαγιές: Δύσκολη νύχτα σε Φυλή, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Ασπρόπυργο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα η Ελλάδα, με τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή, ενώ το απόγευμα η Πολιτική Προστασία έστειλε μια σειρά προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112.

Τα μηνύματα αφορούσαν σε εντολές εκκένωσης των Άνω Λιοσίων και των οικισμών Γεννηματά και Κανάλας. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται

στην περιοχή της Χασιάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Φυλής, η φωτιά έχει κάψει σπίτια. Λόγω της φωτιάς, έχουν προκληθεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έως και τα Λιόσια.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στην περιοχή της Χασιάς. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από νωρίς κοντά στη Μονή Κλειστών, με το μοναστήρι να εκκενώνεται έπειτα από μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο, γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν σπίτια στη Χασιά με τους κατοίκους της περιοχής να μάχονται με κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στις 18:30, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου. Παράλληλα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από τη Φυλής και Θρασυβούλου, από τη συμβολή της Φυλής με την Περιφερειακή Αγίου Κυπριανού και από τη Φυλής και Σκαλκώτα.

Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φυλή

Σε αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Φυλής, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και ΘρασυβούλουΑπό την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. ΚυπριανούΑπό την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και ΣκαλκώταΑντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά ΚανάλαΑπό την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και ΘρασυβούλουΑπό την πλατεία ΦυλήςΑπό την Toyota (λόφος Κύριλλου)Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Πάνω από 500 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στον Ασπρόπυργο

Όσον αφορά στον Ασπρόπυργο, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε στο OPEN ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου εκδηλώθηκαν πάνω από 500 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη με τη φωτιά να κινείται ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές.

Τα μέτωπα κοντά στο ελαιοτριβείο «Αλέξανδρος» φαίνεται να έχουν τεθεί υπό έλεγχο και η φωτιά τώρα βρίσκεται παραλιακά της Μεσημβρίας και κατευθύνεται προς τα δυτικά.

Στο μεταξύ, πολίτες απεγκλωβίστηκαν χάρη στη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, από χωριά τα οποία απειλήθηκαν από τη μανία της πυρκαγιάς η οποία κατακαίει την περιοχή επί τέσσερις ημέρες.

«Είχαμε την ατυχία να εκδηλωθεί πάνω στα μελτέμια του Αυγούστου. Ο έντονος ξηρός αέρας, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ξηρασία που απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού προκειμένου να σβήσει η καύσιμη ύλη που υπάρχει στο διάβα της φωτιάς, είναι χαρακτηριστικά που εντείνουν την εξάπλωση και την ένταση της πυρκαγιάς, δυσχεραίνοντας σε πολλές περιπτώσεις ή καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση εναέριων μέσων».

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας σκιαγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πυρκαγιάς με κύρια την επιθετικότητα και τις συνεχείς αλλαγές της κατεύθυνσής της που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.

ΠυρκαγιέςΦυλήΑλεξανδρούποληΡοδόπηΑσπρόπυργος
Keywords
Αναζητήσεις
mainontai-oi-pyrkagies-dyskoli-nychta-se-fyli-alexandroupoli-rodopi-aspropyrgo.htm
Τυχαία Θέματα
Μαίνονται, Δύσκολη, Φυλή Αλεξανδρούπολη Ροδόπη Ασπρόπυργο,mainontai, dyskoli, fyli alexandroupoli rodopi aspropyrgo