Με μικτά πρόσημα κάνει «ποδαρικό» στο μήνα η Wall Street

Με μικτά πρόσημα ξεκινάει την πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου η Wall Street, στον απόηχο της προσωρινής συμφωνίας στο Κογκρέσο για την αποτροπή του κυβερνητικού «λουκέτου».

Αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,29% στις 33,411 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,09% στις 4,285 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq έχει άνοδο ύψους 0,44% στις 13,277 μονάδες.

Από τις μετοχές του ταμπλό η Tesla, σημείωσε πτώση ύψους 1,5% μετά από έκθεσή της στην οποία προειδοποιεί για μείωση

του όγκου παραγωγής και παράδοσης για το τρίτο τρίμηνο.

Αντίθετα, οι μετοχές της Coinbase και Marathon Digita σημείωσαν άνοδο 5,5% και 12,7%, αντίστοιχα, καθώς οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν.

Από τους κλάδους συνολικά, ξεχωρίζουν επί του παρόντος οι τηλεπικοινωνίες και η τεχνολογία, με την Charter Communications και την Alphabet να ανεβαίνουν κατά 0,7% και 0,5% αντίστοιχα και τις DXC Technology, On Semiconductor και Nvidia να έχουν άνοδο άνω του 1%.

Yπενθυμίζεται ότι o Σεπτέμβριος και το γ' τρίμηνο ολοκληρώθηκε με τους τρεις κυριότερους δείκτες στο «κόκκινο», καθώς ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον μήνα με απώλειες 4,9% και το τρίμηνο με πτώση 3,7%. Ο Nasdaq έχασε 5,8% τον Σεπτέμβριο και κινήθηκε στο -4,1% για το τρίμηνο και ο Dow Jones διολίσθησε κατά 3,5% τον Σεπτέμβριο ενώ στο τρίμηνο είχε πτώση 2,6%.

Ακόμα, το βράδυ του Σαββάτου (30/9), η αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε ένα έκτακτο μέτρο, σύμφωνα με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες πριν το shutdown, την αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, που θα έθετε τεχνικά χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία, αλλά και θα διέκοπτε την επισιτιστική βοήθεια σε μέρος των δικαιούχων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επιτρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτείται για 45 ημέρες το ομοσπονδιακό κράτος, όμως ταυτόχρονα αξίωσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο δυνατόν τη βοήθεια στην Ουκρανία, κάτι που δεν συμπεριλήφθηκε στο κείμενο.

Πέρα από τις αποφάσεις της Fed για το ύψος των επιτοκίων, που είναι πλέον μόνιμος βραχνάς, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα, σχετικά με τις αγορές και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η προσοχή θα στραφεί σε μια σειρά από αναφορές που προσφέρουν πληροφορίες για την «υγεία» της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των σημαντικών μηνιαίων μισθολογίων της Παρασκευής.

Wall StreetπρόσημακέρδημετοχέςNasdaq
Keywords
Αναζητήσεις
me-mikta-prosima-kanei-podariko-sto-mina-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα