Με πάρτι υποδέχεται το Χ.Α. τη νέα συμφωνία

Αλλαγή σκηνικού στο Χ.Α., μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Από την πλευρά των τραπεζών η αντίδραση που έχει βγει σήμερα είναι... αδικαιολόγητη. Από πλευράς υποδοχής της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα, το κλίμα είναι ενθουσιώδες και απόλυτα δικαιολογημένο κι αυτό διότι αποφεύχθηκε η χρεοκοπία. Αυτό 'παίζει” η αγορά, παρά τις δεδομένες απώλειες που

θα γράψουν οι τράπεζες.

Πλέον, σχολιάζουν χρηματιστές, είναι προϊόν διαπραγμάτευσης το αν θα υπαχθούν στην κρατική 'αγκαλιά', το αν θα εκδώσουν προνομιούχες ή κοινές μετοχές, το αν το κλίμα στην οικονομία αλλάξει, βγαίνοντας στις αγορές ή πουλώντας πάγιά τους σε καλύτερες αποτιμήσεις. Υπό αυτά τα δεδομένα, η αντίδραση που βγαίνει σήμερα στο Χ.Α. έχει σαν στόχο, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, να επανέλθουν οι τράπεζες σταδιακά στην πρώτη σειρά των κεφαλαιοποιήσεων. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται περίπου κατά 10%, με το Τ.Τ. να ενισχύεται κατά 13,80%, η Alpha κατά 13,46%, η Εθνική κατά 12,78%, επιστρέφοντας πάνω από τα 2 ευρώ, η Κύπρου 6,73%, η Marfin Popular 5% και η Πειραιώς 5,65%. Το κλίμα είναι τόσο καλό στην αγορά που ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές.
Ο 20άρης ενισχύεται πάνω από 6%. Ξεχωρίζει ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ και η Coca Cola με σημαντικά κέρδη που υπερβαίνουν το 6%. Πάνω από 5% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, 4,78% ο ΟΤΕ, 4,36% τα Folli Follie, 5% ο Ελλάκτωρ, 2,58% η Motor Oil, 2,845 η Βιοχάλκο και γενικότερα δεν υπάρχει ούτε μία μετοχή του 20άαρη που να καταγράφει απώλειες. Οι συναλλαγές είναι εντυπωσιακές και πλησιάζουν τα 37 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα