Με το «πόδι στο γκάζι» παραμένει η Wall Street

Με φόρα από την περασμένη εβδομάδα, που ήταν η καλύτερη εντός του 2023, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (6/11) στη Wall Street. Κάθε μέρα αυξάνονται όλο και περισσότερο οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα βάλει οριστικό «φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων, με τους επενδυτές να αναμένουν τις δηλώσεις αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας μέσα στην εβδομάδα.

Σήμερα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 34.078,28 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,07%

στις 4.361,38 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 13.508,30 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί δείκτες προέρχονται από τις καλύτερες εβδομάδες τους για φέτος, ξεκινώντας τις συναλλαγές του Νοεμβρίου σε άκρως θετική ρότα. Ο Dow Jones έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ανοδικά κατά 5,1% στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Οκτώβριο του 2022. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 5,9% και ο Nasdaq Composite έκανε «άλμα» 6,6%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομάδα από το Νοέμβριο του 2022 και για τους δύο δείκτες.

Πίσω στη σημερινή συνεδρίαση, η Nvidia κερδίζει πάνω από 1% λόγω της αισιοδοξίας για την Bank of America εν όψει της έκθεσης κερδών της. Η Tesla σημειώνει άνοδο 1% μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο που θα πωλούνται για 25.000 ευρώ.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η περίοδος των ανακοινώσεων ολοκληρώνεται, με περισσότερες από 400 εταιρείες του S&P 500 να έχουν ήδη αναφέρει τα τριμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα. Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα περιμένουν ενημερώσεις, μεταξύ άλλων, από τις Walt Disney, Wynn and MGM Resorts, Occidental Petroleum και D.R. Horton.

Τα βλέμματα στρέφονται επίσης στον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει δύο φορές τις επόμενες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρήσουν. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed ίσως πλησιάζει στο τέλος της.

Οι traders δίνουν πιθανότητα 90% η Fed να διατηρήσει και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και πιθανότητα 80% η πρώτη περικοπή να έρθει ακόμα και από τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group.

WALL STREET ΗΠΑFEDERAL RESERVEαύξηση επιτοκίωνNvidia
Keywords
Αναζητήσεις
me-to-podi-sto-gkazi-paramenei-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα