Μεγαλειώδης συγκέντρωση Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη- «Μεθύστακας ο Κιλιτσντάρογλου»

21:06 7/5/2023 - Πηγή: Reporter

Πλήθος κόσμου αποθέωσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε την Κυριακή (7/5) στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, μία ακριβώς εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 1,7 εκατομμύριο κόσμου, με τον Τούρκο πρόεδρο να στέλνει μήνυμα νίκης και να επιτίθεται του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Αν η Κωνσταντινούπολη πει ναι, τελείωσε! Αν η

Κωνσταντινούπολη πει "κάποιοι να φεύγουν", τότε όλα τελείωσαν. Αν η Κωνσταντινούπολη πει "κάποιον θα στείλουμε σπίτι του", τότε όλα τελείωσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Προστατεύσαμε την κληρονομιά του κατακτητή, μετατρέποντας την Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι η πόλη που η θάλασσα περνάει από μέσα της. Αυτή είναι η πόλη που κατάφερε πάντα να παραμείνει το μήλο της έριδος για την ανθρωπότητα, σε όλη την ιστορία. Αυτή είναι η πόλη που είναι το αριστούργημα του πολιτισμού μας, με τα τζαμιά της να υψώνονται σε κάθε γωνιά. Αυτή είναι η πόλη που προσθέσαμε στην αιώνια πατρίδα μας, με την κατάκτηση του Φατίχ, και δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ ξανά. Αυτή είναι η πόλη που αγκαλιάζει τους πάντες, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την πίστη και τις όποιες διαφορές τους», είπε ακόμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος έριξε ξανά τα βέλη του στη Δύση. «Ξέρετε, αυτές τις ευρωπαϊκές εφημερίδες και τα περιοδικά παρακολουθούν τώρα εδώ. Αναρωτιούνται τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Εδώ θα δώσετε την απάντηση. Δώστε μια τέτοια φωνή σε όσους κάνουν σκοτεινούς υπολογισμούς γι' αυτό το ευλογημένο κράτος, που θα είναι ο προάγγελος του αποτελέσματος που θα βγει από την κάλπη στις 14 Μαΐου», είπε.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον αντίπαλό και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κιλιτσντάρογλου, αποκαλώντας τον… μεθύστακα: «Μπορείς να πίνεις όση μπίρα θέλεις. Το έθνος μου δεν θα άφηνε τη χώρα σε έναν μεθύστακα».

ΕρντογάνΚωνσταντινούποληΚιλιτσντάρογλουΤΟΥΡΚΙΑΤουρκικές εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Μεγαλειώδης, Ερντογάν, Κωνσταντινούπολη- Μεθύστακας, Κιλιτσντάρογλου,megaleiodis, erntogan, konstantinoupoli- methystakas, kilitsntaroglou