Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρο - «Ήχησε» το 112 (video)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο νησί της Πάρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πυργάκι της Παροικιάς.

Λόγω των ανέμων η φωτιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, ενώ είναι σε κατοικημένη περιοχή με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16.30 στην περιοχή Έλητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Επιπλέον, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από

τη Νάξο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Ακόμη, στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθουν και εναέρια μέσα. Νωρίτερα εστάλησαν και ειδοποιήσεις από το 112 για να απομακρυνθεί ο κόσμος από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την παραλία.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πυργάκι Παροικιάς απομακρυνθείτε προς Παραλία Παροικιάς. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1782419758870053244}

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, σημείωσε ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

Εξήγησε ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τον δρόμο Παροικιάς -Νάουσας.

Ο αντιπεριφειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ότι ήδη ξεκίνησε ένα ελικόπτερο ενώ αναμένεται σύντομα ένα ακόμα από την Αθήνα.

Είπε επίσης ότι στην Πάρο φτάνει και ένα όχημα από Νάξο.

Ο κ. Λεονταρίτης εξήγησε ότι η φωτιά καίει σε ένα αλσάκι κοντά στην Παροικιά, το μέτωπο είναι επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι σπρώχνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

#Πάρος #πυρκαγιά #112
Keywords
Αναζητήσεις
megali-pyrkagia-stin-paro---ichise-to-112-video.htm
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Πάρο - Ήχησε, 112,megali, paro - ichise, 112