Μειώθηκε το εισόδημα του Ζελένσκι μετά την εισβολή της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε για πρώτη φορά τα εισοδήματά του την Κυριακή (28/1), καθώς προσπαθεί να προωθήσει τη διαφάνεια και να καταπολεμήσει τη διαφθορά στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

Η Ουκρανία ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία ελέγχου για την έναρξη της ένταξης στην ΕΕ την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει αυστηρούς όρους για την αντιμετώπιση του ιστορικού προβλήματος της διαφθοράς.

Το CNBC αναφέρει πως το εισόδημα της οικογένειας Ζελένσκι

μειώθηκε σχεδόν τρεις φορές μεταξύ 2021 και 2022, σύμφωνα με τη δήλωση στον προεδρικό ιστότοπο.

Ο Ζελένσκι και τα μέλη της οικογένειάς του έλαβαν 10,8 εκατομμύρια ουκρανικά γρίβνια (286.168 δολάρια) το 2021, το έτος πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ποσό που ήταν μειωμένο κατά σχεδόν 12 εκατομμύρια γρίβνια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το ποσό του 2021 περιλάμβανε περίπου 142.000 δολάρια σε εισόδημα από την πώληση κρατικών ομολόγων.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να κατέχει μια σειρά από εμπορικά σήματα. Συγκεκριμένα, το 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταχώρισης 22 εμπορικών σημάτων, η οποία ξεκίνησε πολύ πριν από την εκλογή του ως Προέδρου της Ουκρανίας», αναφέρεται στην πρώτη δημόσια δήλωση εισοδήματος του προέδρου.

Το 2022, το εισόδημα της οικογένειας Zelenskyy μειώθηκε στα 3,7 εκατομμύρια γρίβνα λόγω της «προσωρινής καταγγελίας των συμφωνιών μίσθωσης στο έδαφος της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα της έναρξης της πλήρους κλίμακας επιθετικότητας της Ρωσίας».

Το ταμειακό υπόλοιπο της οικογένειας στο τέλος του 2022 μειώθηκε κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια γρίβνα, σύμφωνα με τη δήλωση, ενώ η ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και οχημάτων παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια των δύο ετών.

Ο Ζελένσκι έχει παροτρύνει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να αποκαλύπτουν τα εισοδήματά τους στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προώθηση της διαφάνειας και η Εθνική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Πρόληψη της Διαφθοράς άνοιξε τον περασμένο μήνα εκ νέου ένα μητρώο για τα δηλωθέντα εισοδήματα για δημόσιο έλεγχο.

#ΖΕΛΕΣΝΚΙ #εισόδημα #Ρωσία #Ουκρανία #πόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
meiothike-to-eisodima-tou-zelenski-meta-tin-eisvoli-tis-rosias.htm
Τυχαία Θέματα
Μειώθηκε, Ζελένσκι, Ρωσίας,meiothike, zelenski, rosias