Μέλος του ΧΑ η Freedom Finance Europe-Οι στόχοι της εισόδου

Με όπλο τα ψηφιακά εργαλεία και στόχο να αναπτύξει επενδυτική νοοτροπία σε νεότερες γενιές αλλά και να φέρει στο Χρηματιστήριο επενδυτές και επενδύτριες που μέχρι τώρα ούτε καν το σκέφτονται, η Freedom24 έγινε μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

“Βλέπουμε μεγάλες προοπτικές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά και στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα είναι ένας κόμβος για εμάς καθώς γινόμαστε ο πρώτος διεθνής retail

broker που γίνεται μέλος του ΧΑ. Θέλουμε να “καλλιεργήσουμε” μια νέα επενδυτική γενιά, καθώς η δεκαπενταετία της κρίσης έχει φέρει ένα “κενό” στην έλκυση νέων ανθρώπων προς τις επενδύσεις” ανέφερε ο επικεφαλής της Ελλάδας Γιώργος Καραγιώργος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο χρηματιστήριο, όπου ο ίδιος χτύπησε και το παραδοσιακό καμπανάκι της έναρξης. Τόνισε, δε, ότι μέσω των ψηφιακών εφαρμογών πολιτικών χαμηλών προμηθειών στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά επενδυτών, κυρίως Gen Z και millennials.

Όπως αναφέρθηκε, η πλατφόρμα Freedom Finance Europe και δη η πλατφόρμα Freedom24 που έχει αναφορά στην αγορά λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο προσφέροντας στους Έλληνες επενδυτές πρόσβαση τόσο στις μετοχές του ΧΑ, όσο και σε μετοχές και επενδυτικά προϊόντα σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Στόχος της Freedom24 είναι, όπως αναφέρεται, μέσα από έναν και μόνο λογαριασμό, να προσφέρει πλήρες επενδυτικό μπουκέτο υπηρεσιών στους Έλληνες επενδυτές, όπως κάνει και στις 13 άλλες χώρες που δραστηριοποιείται, έχοντας συνολικά 98 γραφεία. Να σημειωθεί ότι μετοχές του μητρικού ομίλου Freedom Holding Corp. είναι εισηγμένες στο NASDAQ, με την κεφαλαιοποίηση κοντά στα 5 δισ. δολάρια, έχει πάνω από 2.500 εργαζόμενους, ενώ το πελατολόγιό της ξεπερνά τις 400 χιλιάδες.

Η Freedom 24 έχει έδρα την Κύπρο, ενώ η πλατφόρμα όπως τόνισε ο κ. Καραγιώργος, έχει την πιστοποίηση τόσο της ελληνικής όσο και της κυπριακής Κεφαλαιαγοράς, από τις οποίες ελέγχεται. Όπως ανέφερε η εταιρεία προσφέρει πο για τα κεφάλαια που ένας επενδυτής έχει στο χαρτοφυλάκιό του και δεν έχει επενδύσει ακόμη επιτόκιο στο 2,5%.

Απώτερος στόχος είναι η Freedom24 μέσα από έναν λογαριασμό να προσφέρει ένα πλήρες χρηματοοικονομικό πακέτο υπηρεσιών που θα συνδέει τις επενδύσεις, τις τραπεζικές συναλλαγές, τις on line αγορές σε σούπερ μάρκετ και γενικώς θα αποτελεί τη μοναδική επενδυτική «ταυτότητα» του επενδυτή, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. “Θέλουμε να συνδυάσουμε τις επενδυτικές υπηρεσίες με τραπεζικά προϊόντα και σκοπεύουμε να εκδώσουμε κάρτα” ανέφερε ο κ. Καραγιώργος.

Η στρατηγική

Όπως τόνισε, η στρατηγική του ομίλου για τα επόμενα χρόνια θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν: α) την εύκολη και άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

β) τη τόνωση της επενδυτικής κουλτούρας καθώς επίσης και την ενίσχυση της οικονομικής παιδείας.

γ) την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά και την έλκυση νέας γενιάς επενδυτών στις αγορές.

Ο κ. Καραγεώργος στάθηκε και στη συγκυρία τονίζοντας ότι το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να έχει συνεισφορά σημαντική στο ΑΕΠ.

“Επενδύουμε ενεργά και πολύ σοβαρά στην Ελλάδα και ήρθαμε για να μείνουμε. Το 5,5% του τζίρου μας προέρχεται από την ελληνική αγορά και στόχος μας είναι να αυξηθεί σταδιακά το εν λόγω ποσοστό” προσέθεσε.

Ο κ. Καραγεώργος, μάλιστα, τόνισε ότι σε ετήσια βάση, από τον Ιούνιο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023 οι πωλήσεις της Freedom 24 διαμορφώθηκαν στα 219 εκατ. ευρώ, προερχόμενες αποκλειστικά από επενδυτές - φυσικά πρόσωπα και όχι από εταιρείες, με το 90% να προέρχεται από την αγορά της Αμερικής. Επίσης, έχουν δοθεί μπόνους με τη μορφή μετοχών συνολικού ύψους 188.000 δολαρίων σε όσους έχουν ανοίξει λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Το μήνυμα της ΕΧΑΕ

Μιλώντας, επίσης, κατά τη χθεσινή τελετή παρουσίασης, ο Νίκος Πορφύρης, Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστήριου Αθηνών, τόνισε πως “είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την ελληνική αγορά η είσοδος της Freedom Finance Europe, σε μια συγκυρία πολύ ενδιαφέρουσα, με σημαντικές αποδόσεις, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος.

Η είσοδος της Freedom Finance Europe γίνεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε τροχιά ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας και το ΧΑ σε τροχιά να επιστρέψει στις ανεπτυγμένες αγορές. Η έλευση νέων μελών θα ενισχύσει το ελληνικό χρηματιστήριο και τις προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών”.

Υπενθυμίζεται, ότι η Freedom 24 από το 2021 που ξεκίνησε τις πρώτες συναλλαγές επί ελληνικού εδάφους, απαριθμεί σήμερα ένα πελατολόγιο 36.000 πελατών, από τους οποίους το 35% είναι ενεργοί.

Γιώργος Αλεξάκης

Freedom Finance Europe
Keywords
Αναζητήσεις
melos-tou-cha-i-freedom-finance-europe-oi-stochoi-tis-eisodou.htm
Τυχαία Θέματα