Μενδώνη: Το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών είναι 200 χρόνων

17:43 4/9/2023 - Πηγή: Reporter

Στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών του Μουσείου της Ακρόπολης, στον απόηχο της έναρξης του προγράμματος ωριαίων ζωνών επισκεψιμότητας, αναφέρθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε σημερινή συνέντευξή της.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία του μνημείου, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20.000, κατανεμημένοι σε συγκεκριμένο

αριθμό ανά ζώνη της μίας ώρας.

Αναφορικά με τη χρήση του προγράμματος ζωνών επισκεψιμότητας από επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι διαχειρίζονται συνήθως μεγάλο αριθμό επισκεπτών, η Υπουργός σημείωσε ότι από τον Ιούλιο μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, έχουν γίνει συστηματικές συναντήσεις των επαγελματιών του τουρισμού με στελέχη του ΟΔΑΠ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών προκειμένου να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στη νέα διαδικασία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της και ερωτηθείσα για το σοβαρό ζήτημα που αφορά στην κλοπή αρχαίων αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο, η Υπουργός τόνισε ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, δεδομένου ότι πρόκειται για πράξη που προέρχεται από ανθρώπους οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των συλλογών.

Παράλληλα, σημείωσε, για ακόμη μια φορά, ότι το αίτημα για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτελεί εθνικό στόχο για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργοό προσωπικά, ταυτίζεται χρονολογικά με την έναρξη του νέου ελληνικού κράτους. Παραμένει διαρκές εδώ και 200 χρόνια.

Μενδώνηεπιστροφή γλυπτών του Παρθενώνααίτημα
Keywords
Αναζητήσεις
mendoni-to-aitima-tis-epistrofis-ton-glypton-einai-200-chronon.htm
Τυχαία Θέματα