Μέσα μεταφοράς: Τέλος το εισιτήριο- Θα πληρώνουμε μέσω τράπεζας

20:30 7/7/2023 - Πηγή: Reporter

Ένα νέο σύστημα πληρωμών στα μέσα μεταφοράς βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το νέο σύστημα ουσιαστικά προβλέπει το τέλος των "παραδοσιακών" εισιτηρίων ή καρτών για τα Μέσα.

«Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων

που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Θα μπαίνουμε δηλαδή στο λεωφορείο και στο σημείο που τώρα χτυπάμε το εισιτήριο, θα κάνουμε ανέπαφη συναλλαγή με την κάρτα της τράπεζας που έχουμε λογαριασμό ή με την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό μας.

Το μηχάνημα θα μας χρεώνει ανάλογα με τη διαδρομή. Αντίστοιχα, έτσι θα ανοίγουν και οι μπάρες του μετρό για να μπούμε στις αποβάθρες και να βγούμε από αυτές.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές ακόμα χώρες και δεν προϋποθέτει το να έχει ο επιβάτης εισιτήριο. Έτσι, η μετακίνηση γίνεται πιο απλή.

Ασφαλώς, θα υπάρχουν και εισιτήρια, αν κάποιος θέλει να τα χρησιμοποιεί επειδή δεν έχει τραπεζική κάρτα ή έξυπνο κινητό.

Μέσα μεταφοράςΜΜΜπληρωμές
Keywords
Αναζητήσεις
mesa-metaforas-telos-to-eisitirio--tha-plironoume-meso-trapezas.htm
Τυχαία Θέματα