Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια-Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Επιφυλακτικότητα κυριάρχησε στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναμένουν την ολοκλήρωση της διήμερης σύσκεψης της Fed στις ΗΠΑ, με την ελπίδα ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, Τζερόμ Πάουελ, θα ανακοινώσει διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο διάστημα.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei αυξήθηκε οριακά κατά 0,03% στις 23.461 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε

κέρδη 1,04% στις 5.956 μονάδες.

Την άνοδο στο Τόκιο, περιόρισαν τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές τον Αύγουστο, οι οποίες υποχώρησαν 14,8%.

Ειδικότερα, ο ρυθμός πτώσης ήταν μικρότερος από την πτώση 19,2% του Ιουλίου και την πτώση 15,3% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Κίνα, με το Shanghai να υποχωρεί 0,69% στις 3.273 μονάδες και τον SZSE Component να μειώνεται 0,89% στις 13.026 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted αυξήθηκε 1,02% στις 12.976 μονάδες, ενώ στην Ταϊλάνδη ο SET, κινήθηκε με οριακή άνοδο 0,01% στις 1.286 μονάδες. Στη Νότιο Κορέα, ο KOSPI υποχώρησε 0,29% στις 2.436 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη συνάντηση της Fed που ξεκίνησε την Τρίτηη διήμερη συνάντηση της Fed που ξεκίνησε την Τρίτη, ενώ είναι η πρώτη μετά την πρόσφατη αλλαγή στάσης της Fed αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, με την ομοσπονδιακή τράπεζα να προτίθεται να επιτρέπει στον πληθωρισμό να κινείται άνω του 2%.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική στη νομισματική της πολιτική, ακόμη και αν η ανεργία συνεχίσει να μειώνεται με ταχύτερους από τον αναμενόμενο ρυθμούς, η κεντρική τράπεζα δε σκοπεύει να λειτουργήσει ανασχετικά για τη δυναμική του πληθωρισμού.

Οι αξιωματούχοι της Fed δε φαίνονται έτοιμοι να μετουσιώσουν αυτό το πλαίσιο σε μια ρητή υπόσχεση να διατηρήσουν το βασικό επιτόκιο δανεισμού της κεντρικής τράπεζας στο τρέχον εύρος από 0% έως 0,25% έως ότου επιτευχθούν ορισμένα οικονομικά κριτήρια - για παράδειγμα, ο πληθωρισμός 2,5%.

ΑΣΙΑΑγορέςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚίναιαπωνίαΠΟΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα