«Μην αγοράσετε ούτε μία ευρωπαϊκή μετοχή»

Οι επενδυτές θα πρέπει αυτή τη στιγμή να έχουν ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζονταAυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να υπάρξει ένα επιτυχμένο αποτέλεσμα από την Σύνοδο της ΕΕ το Σαββατοκύριακο, δεν είναι καθόλου υψηλές, σύμφωνα με τον Graham Secker, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής ευρωπαϊκών μετοχών της Morgan Stanley. Μάλιστα, ο αναλυτής συμβουλεύει τους επενδυτές να μην προβούν σε καμία αγοραστική κίνηση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτή τη στιγμή. Μέχρι να μειωθούν οι τεράστιοι κίνδυνοι που υπάρχουν γύρω από την ευρωπαϊκή αγορά σήμερα, θα χρειαστεί
να περάσουμε πολλά εμπόδια, τονίζει ο Secker.

Τα παραπάνω σχόλια του αναλυτή της Morgan Stanley, έρχονται να συνδυαστούν και με το καινούργιο report του διεθνούς οίκου, σύμφωνα με το οποίο η αμερικάνικη αγορά είναι αυτή στην οποία πρέπει να στραφούν οι επενδυτές, για τα επόμενα τρία και κάτι χρόνια.

Σε έκθεσή της με τίτλο «20 μετοχές για το 2015», η Morgan Stanley βρίσκει 20 μετοχές από την αμερικάνικη αγορά οι οποίες μπορούν να βγάλουν τους επενδυτές «ασπροπρόσωπους» για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς έχουν να κάνουν με εταιρείες υψηλής ποιότητας, σε μία εποχή όπου η αγορά και η οικονομία ζουν πολύ δύσκολες ημέρες.

Όπως σημειώνεται, το σήμερα αποτελεί λοιπόν εξαιρετική ευκαιρία για να τοποθετηθεί κανείς σε μετοχές εταιρειών με βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο θα αναδυθεί ακόμη πιο ισχυρό, όταν έλθει η σταθερότητα στις αγορές και την οικονομία.

Το βασικό κριτήριο λοιπόν για την επενδυτική επιλογή είναι η βιωσιμότητα, τονίζει η MS : βιωσιμότητα σε ότι αφορά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το επιχειρηματικό μοντέλο, την τιμολογική δύναμη, την αποτελεσματική πολιτική κόστους και την ανάπτυξη.

Όπως τονίζεται, οι επενδυτές θα πρέπει αυτή τη στιγμή να έχουν ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα και να κοιτούν όχι τις υποτιμημένες μετοχές αλλά τις μετοχές των εταιρειών που μπορούν να «αντέξουν».

Ο διεθνής οίκος συγκέντρωσε τα ονόματα εκείνων των μετοχών εταιρειών που έχουν εξαιρετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές, και αυτές είναι οι Amazon.com, BorgWarner, Chevron, Cognizant Technology Solutions, Colgate Palmolive, Dollar Tree, Enterprise Products Partners, Essex Property Trust, IHS, Oracle, και Philip Morris International.

Keywords
Τυχαία Θέματα