«Μήνυμα» του Τελ Αβίβ το χτύπημα κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση

Ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν στην Jerusalem Post ότι η επίθεση στο Ισφαχάν του Ιράν, έπληξε αεροπορικές δυνάμεις σχεδόν ακριβώς δίπλα στην πυρηνική εγκατάσταση της περιοχής.

Το μήνυμα ήταν σαφέστατο, «επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε τις πυρηνικές σας εγκαταστάσεις αυτή τη φορά, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει χειρότερα», σημείωσαν ισραηλινές πηγές. Με άλλα λόγια, η επίθεση στο Ισφαχάν σχεδιάστηκε όχι μόνο για να βλάψει το Ιράν, αλλά και για να καταστήσει εξαιρετικά σαφές το πόσο ευάλωτο είναι όσον αφορά

τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από την ιρανική αεράμυνα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ξανά ανά πάσα στιγμή, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Ταυτόχρονα, με το να μην επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν, το Νατάνζ ή το Φορντόου, το Ισραήλ έστειλα σήμα ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση ενός περιφερειακού πολέμου.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια επίθεση που σχεδιάστηκε για να μειώσει την πιθανότητα μιας ιρανικής αντεπίθεσης μετά την εκτόξευση περίπου 350 πυραύλων και drones που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το κατά πόσο απέδωσε αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

#Ισραήλ #Ιράν #χτύπημα #ΠΥΡΗΝΙΚΗ_ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ #μήνυμα #Μέση_Ανατολή
Keywords
Τυχαία Θέματα