Μητσοτάκης για Μάτι: Ευμενέστερες, λόγω ΣΥΡΙΖΑ οι ποινές-Δεν είναι τελεσίδικες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο δικαστικό χάρτη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της δίκης για το Μάτι και τις αντιδράσεις που αυτή έχει προκαλέσει.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη, αλλά απέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι καταδικασθέντες

για τη φονική πυρκαγιά.

“Πρώτον, τα αδικήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν με βάση το ευμενέστερο πλαίσιο που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κρινόντουσαν με το δικό μας πλαίσιο, οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες.

Δεύτερον, υπήρξε πράγματι μεγάλη αργοπορία, κάτι που ακριβώς δικαιώνει τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη.

Τρίτον, η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να τραυματιστεί. Γιατί είναι η τρίτη εξουσία της Δημοκρατίας, που έχει τα θεσμικά αντίβαρα για να θεραπεύσει τυχόν αστοχίες της, όπως έδειξε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε:

“Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές και τελεσίδικες. Μπορούν να αλλάξουν, εφόσον η ίδια η Δικαιοσύνη το κρίνει, γιατί αυτή είναι η μόνη αρμόδια. Θα πρέπει να περιμένουμε”.

Ο Πρωθυπουργός άφησε ακόμα αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σιωπή στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχει σηκώσει την υπόθεση των Τεμπών Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ειδικότερα: “Οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται κομματικά εργαλεία με δύο μέτρα και σταθμά”.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως βάζει μία τάξη καθώς στόχος είναι να επιταχυνθεί η απόδοση της Δικαιοσύνης σε μία χώρα που έχει περισσότερους δικαστές σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά την ίδια ώρα καθυστερεί αισθητά σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ στην έκδοση αποφάσεων.

#Μητσοτακης #μάτι #ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ #ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ_ΧΑΡΤΗΣ #Δικαιοσύνη
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-gia-mati-evmenesteres-logo-syriza-oi-poines-den-einai-telesidikes.htm
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Μάτι, Ευμενέστερες, ΣΥΡΙΖΑ, -Δεν,mitsotakis, mati, evmenesteres, syriza, -den