Μητσοτάκης: Παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας- Νέο πρόγραμμα στήριξης εισοδημάτων

Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί θεμέλιο για την ανάταξη της οικονομίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στη Βουλή, όπου ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. «Συνεχίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή. Το ίδιο ισχύει για ανέργους και μακροχρόνια ανέργους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως ενίσχυση εισοδήματος θα λάβουν και όσοι εργαζόμενοι επιστρέψουν τον Μάιο στις δουλειές

τους με μειωμένο ωράριο.«Θα αξιοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση για προστασία της α' κατοικίας για ακόμη τρεις μήνες.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έλαβε πρωτίστως η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σημείωσε πως η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως, γεγονός που ισχυροποιεί το "brand" στο εξωτερικό και σε βάθος χρόνου αυτό θα το καρπωθούμε.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τώρα έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη συγκυρία με μεγάλη ύφεση. «Η ύφεση θα είναι διεθνής και μεγάλη. Πρέπει να μοιράσουμε σωστά το βάρος», σημείωσε και ανακοίνωσε πως:

-Συνεχίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή. Το ίδιο ισχύει για ανέργους και μακροχρόνια ανέργους.

-Όσοι επιστρέψουν στις εργασίες τους με μειωμένο ωράριο, θα στηρίξουμε το εισόδημά τους. Θα αξιοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

Για τα παραπάνω θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις το απόγευμα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι "κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει". Έπειτα από τις σχετικές συζητήσεις με τους θεσμούς ανακοινώθηκε λοιπόν παράταση του πλαισίου προστασίας πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες ακόμα.

Συνολικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μέτρα 17,5 δισ. ευρώ που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Συνολικά, τόνισε πως τα κονδύλια σε βάθος χρόνου θα ανέλθουν σε 24 δισ. ευρώ.

Τα ποσά θα διατεθούν για ενίσχυση νοικοκυριών, στήριξη επιχειρήσεων, προστασία της απασχόλησης και φυσικά ενίσχυση της υγείας.

«Διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ και κάναμε 5.000 προσλήψεις», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ζήτησε πολιτισμένο και εποικοδομητικό διάλογο, αλλά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως απλώς κάνει "εύκολες διαπιστώσεις για εμπροσθοβαρές ξόδεμα χρημάτων. Το λεφτόδεντρο μαράθηκε οριστικά το 2015", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε ακόμα:Τσίπρας: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων-Δεν ενισχύσατε την υγείαΓεννηματά: Δώστε δωρεάν μάσκες-Ανησυχία για τα σχολεία-Προτάσεις για την οικονομίαΜητσοτακηςΒουλήΤσίπραςΕΛΛΑΔΑκορονοιόςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Παράταση, -Νέο,mitsotakis, paratasi, -neo