Μητσοτάκης προς Χαν: Να έχει... περιθώρια το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο

19:39 4/4/2023 - Πηγή: Reporter

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Johannes Hahn.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και οι νέοι ίδιοι πόροι για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής και τη στήριξη της καινοτομίας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το υπό

διαπραγμάτευση νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να παρέχει επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κάτι που αποδείχτηκε απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια, τονώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή.

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της ατζέντας του πρωθυπουργού την Τρίτη (4/4), καθώς συμμετείχε και μίλησε σε σχετική εκδήλωση του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία έγινε ένας απολογισμός της τετραετίας της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα, την οποία τόνισε πως θα "πιάσει" μέσα στο 2023 αν προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟΕΛΛΑΔΑΕΕΧανΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα