Μητσοτάκης: Στόχος μας η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας

15:12 9/2/2024 - Πηγή: Reporter

Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο την Παρασκευή (9/2) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη». «Θέλουμε να δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό και το ονομάσαμε Ελλάδα 2.0» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Συνδυάσαμε ένα

σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν, αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και του προγράμματός μας» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ταμείο ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, ενώ είπε ότι η τελική λύση αιφνιδίασε πολλούς ευρωσκεπτικιστές.

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά υπάρχουν οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία σημαντική ευκαιρία για τις χώρες μας και ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι τα χρήματα δαπανώνται σωστά και πάντα στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Βέμπερ κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα

Στο επικριτικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο».

«Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το ΕΛΚ από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα» δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος του ΕΛΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη».

«Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση.

Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το "κουτί (των παροχών)» δήλωσε ακόμα ο Μάνφρεντ Βέμπερ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

#Μητσοτακης #ΕΛΚ #θέσεις_εργασίας #Βεμπερ #ΤΑΜΕΙΟ_ΑΝΑΚΑΜΗΣ #Ευρώπη
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-stochos-mas-i-dimiourgia-200000-neon-theseon-ergasias.htm
Τυχαία Θέματα